evrokon17

Започнаха номинациите за Еврокон 2017

Имате време до 20 април.

Сайтът за избиране на тазгодишните български номинации за Еврокон 2017 е готов и може да го разгледате на bg.eurocon2017.eu. Номинирането започна вчера и ще продължи до 20 април включително. Правилата, по които ще бъдат избрани представителите на България за състезанието между големите европейски фантасти, бяха широко обсъдени и съвместно съставени от най-различни клубове и общности, като са съобразени и с новите изисквания от организаторите на Еврокон. В сравнение с миналите години има някои промени, както и запазени процедури.

Ето основното около процеса на номиниране, което трябва да знаете:

  • Категориите са общо 14, съвпадащи с Евроконски категории според новите им правила, като не е задължително да се изпратят предложения във всяка, но може да се изпращат максимум по 5 предложения на категория.

  • В тях могат да се номинират писатели, поети, художници, издатели, преводачи, литературни произведения, списания, комикси, видео игри, музика, филми, фестивали, ЛАРП игри, изложби, youtube канали, подкастове и други.

  • В етапа за номиниране всеки може да изпрати свои предложения за номинации само срещу имейл и име.

  • Колкото повече пъти е предложена дадена номинация в този етап, толкова по-голяма е възможността тя да се класира за гласуване.

С други думи, за разлика от преди, за да се класира една номинация за гласуване, вече не е достатъчно просто да е предложена от някого. За всяка от категориите ще преминат само първите 5 най-много пъти изпратени номинации. Самото гласуване след това ще бъде отворено за всички (без доказване на принадлежност към фантастична общност) и ще става чрез подреждане на номинациите в избраните категории. За повече подробности можете да прочетете пълния текст на правилата, както и да се абонирате за фейсбук събитието, за да получавате известия по мейл.

За да има максимална представителност е важно номинирането и гласуването да стигнат до възможно най-много хора, така че разпространявайте и промотирайте на воля. Ние ще сме ви благодарни, ако номинирате SciFi.bg в категория „Най-добра интернет публикация, различна от фензин“ 🙂 Евентуално може да номинирате и сборника „Мечове в космоса“ за най-добро литературно произведение през годината, стига да смятате, че заслужава.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата