mindtim

Фестивал на независимото кино в Пловдив

„Внимавай във филма“ е с вход свободен.

Обичате ли независимо кино? Писна ли ви почти всичко да се прави в София? Тогава пробвайте фестивала „Внимавай във филма“, който ще се проведе в Европейската столица на културата за 2019 г.

Mind the Indie Film Festival ще се състои за първи път в Пловдив на 1 и 2 юни 2017 в BASQUIAT (Баскя) на ул. “Братя Пулеви” 4, между 10:00 и 22:00 с вход свободен.

Фестивалът цели да популяризира независимото кино в България и да даде поле за изява на независими творци пред широката публика. Ще бъдат представени 6 категории филми: Пълнометражни, Късометражни, Документални, Анимационни, Студентски и Български, като по време на събитието ще се излъчат 36-те най-добри филма, подбрани от общо 997 ленти събрани от 84 държави.

За феновете на фантастиката ще бъдат предложени три късометражни филма:

Казка

Студентски Филм от Германия с продължителност 12 минути. Микс между аниматроники и лайв-екшън с добавени CG елементи, този мрачен филм за един пост-апопалистичен свят, разкрива красота и надежда. Ще се прожектира на 1 юни от 17:30 часа

Сянката на Даара

14-минутният филм е от Обединеното Кралство с режисьор Кирил Проскура.  Лидерът на бунтовническа групировка рискува всичко, за да спаси могъщ командир от извънземен свят, който е заловен от врагове и затворен в изкуствена реалност с цел извличане на ценна информация. Прожекцията е на 1 юни от 19:00.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Адам Минус Ева

Най-дългият от трите филма – 28 минути. В един пост-апокалиптичен свят, шестима оцелели намират убежище при свещеник, преследван от божия глас. Прожекцията е на 2 юни от 19:30.

С фантастични елементи са още:

  • анимациите „Светлина“, „Луната е просто сива“, „Събуди се!“, „Етнофобия“ (и четирите ще се прожектират между 12:00 и 12:30 на 1-ви юни,
  • пародията на супергеройски филм „Средният пръст“ (1 юни, 10:00),
  • „Странните способности на г-н Малер“ (1 юни, 19:30)
  • анимациите „Крадецът на кръв“, „Интервю за работа“ и „Къде изчезнаха цветята“ (2 юни, 12:30-13:00)

Български филми

Тази година участват 4 филма на независими български режисьори:

  • “Ани Има Рожден Ден” Реж. Кирил Тодоров (1 юни, 14:45)
  • “Синът” Реж. Христо Симеонов (1 юни, 15:00)
  • “Майка ми Calling” Реж. Деян Барарев (2 юни, 16:00)
  • “Падаща Звезда” Реж. Любо Йончев (2 юни, 16:30)

Пълната програма можете да видите тук, а на фейсбук събитието можете да се чекнете тук.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата