tvscifibg

Обещания за вторите сезони на Westworld, American Gods, A Handmaid’s Tale

Сценаристите ни уверяват, че следващите серии на „Западен свят“, „Американски богове“ и „Историята на слугинята“ ще отговорят на високите очаквания.

През последно време кабелните телевизии и стрийминг сайтовете ни предлагат доста интересни и амбициозни сериали. В повечето случаи експериментите им се оказват сполучливи и обожавани от публиката – например при Westworld, American Gods, The Handmaid’s Tale. Вторите сезони се очакват с нетърпение и обикновено именно те показват дали наистина сериалът си струва или е бил просто смела идея като за десетина епизода.

Изображение с име: westworld-s1_po_v1_pЕдно от най-големите ни притеснения е „Западен свят“. Първи сезон се оказа много добра изненада за миналата година и дори влезе в топ 3 на най-добрите сериали за 2016 според нашата класация. Той си заслужи това място с изобилие от неочаквани обрати, нестандартно повествование и дълбока философия. Много от тези елементи обаче няма да са толкова силни във втори сезон, ако не се измисли нещо ново. За щастие, Джонатан Нолан знае това и е обещал в интервю следващите епизоди да са още по-амбициозни и грандиозни от предишните: „Винаги сме знаели, че искаме залозите и мащабите да се увеличат значително за втората година. Имаме удивително талантливи сценаристи, режисьори и екип, които се подготвят за двойно по-амбициозен сезон от първия“. Нолан и Лиса Джой са много доволни от реакцията на феновете, тъй като са внимавали много по изпипването на всеки детайл и не са знаели дали и зрителите ще се ангажират дотолкова. Но са разбрали, че трудът им си струва, когато са видели в интернет някой да разгадава големия обрат за десети епизод още докато тече втори.

Изображение с име: ag1По-логични са обещанията от Браян Фулър за втори сезон на „Американски богове“. Въпреки че и там първи е доста добър, в него не се случват много неща – тепърва се задава конфликт, въвеждат се зрителите в света му. В интервю Браян Фулър обещава втори сезон да е по-дълъг (той ще е 10 епизода, вместо 8) и по-вълнуващ: „Много от темпото и съноподобното усещане на първи сезон се дължи на умственото състояние на Шадоу. Сега той вече е активиран като вярващ и можем да очакваме повествованието да се промени. Когато някой се посвети на вярата си, тяхната перспектива се променя из основи. А сега, след като вече вярва, в какво точно вярва? И как влияе на това случващото се с жена му и г-н Сряда? Достатъчно е да кажем, че Шадоу ще има много по-вълнуваща история във втори сезон в сравнение с първи“. Ще има и повече комбинации между различните персонажи догодина, което се дължи и на връзките, които актьорите са си създали на снимачната площадка: „Виждаме актьори, които искрено се обичат, идват при нас и казват „Моля, моля, моля, намерете начин да имаме съвместни сцени“. Всеки път щом се съберем, Йетиде и Емили напомнят, че Биликуис и Лора се нуждаят от съвместна история във втори сезон, и ние ще им угодим.“

Изображение с име: the handmaids tale„Историята на слугинята“ изненадващо успя да се хареса и на зрители, и на критици, въпреки че тематиката и сюжетът не изглеждат особено актуални. И въпреки че дори си спечели няколко номинации за наградите на Асоциацията на телевизионните критици, не липсват и хора, които смятат, че сериалът трябваше да остане само с един сезон, тъй като основите на книгата вече са изцедени и изчерпани и не е сигурно какво могат да предложат допълнителни епизоди. За наше успокоение, Маргарет Атууд също ще работи по втория сезон, като ще предложи своите идеи за продължение на историята на персонажите, които са и хрумвали през годините от излизането на оригиналния роман досега, а Брус Милър, главният сценарист, определено слуша авторката внимателно и попива. Засега е известно, че Алексис Бледел (Офглен/Офстивън) ще се завърне във втори сезон, което е лек спойлер предвид последните сцени с нея в първи. Нещо понече, тя вече няма да е само второстепенен персонаж, тъй като ролята й е повишена в главна. Друго за следващия сезон не е известно, но поне можем да сме спокойни, че каквото и да се случва, то не би трябвало да е далеч от качеството на дебюта.

И трите сериала ще се завърнат по някое време през 2018 година.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата