4 коментара
Misfits-Season-4-Cast-Promotional-Photo-misfits-e4-32436914-3000-1985

Римейкът на Misfits тръгна напред

За съжаление – продуцентът е американската тийн-телевизия Freeform.

Ако сте се надявали на достоен римейк на серила „Особняци“, когато се обявиха намерения за това преди години, спрете. Правата са закупени от американската телевизия Freeform, дом на новите Марвелови сериали за малолетни.

Изображение с име: Misfits-poster-Saison-1В следващата си версия култовият британски хит ще бъде разработен от Джош Шварц, Стефани Савидж („Ориндж Каунти“, „Клюкарката“, „Дневниците на Кари“) и Даян Ругиеро-Райт („Вероника Марс“, „Аз, зомбито“). За главните роли са подбрани Ашли Латроп, Тре Хол, Джейк Канавейл и Али МакДоналд. Те ще играят съответно Алиша (тийнейджърка-материалистка, която се сдобива със силата да контролира чуждите сексуални желания), Къртис (атлет, който получава силата да връща времето), Нейтан (чиято сила ще остане неизвестна) и Кели (телепатка, расла на улицата). За Саймън (срамежливия герой със силата да бъде невидим) все още предстои да бъде намерен актьор.

Меко казано е, че тази нова версия няма да има нищо общо със старата, освен че ще изкопира донякъде суперсилите на героите. Че актьорите са неизвестни не е проблем – в британския сериал, тръгнал през 2009 година също нямаше кой знае колко много звезди, но оттам тръгна Иуън Рион (Рамзи Болтън от „Игра на тронове“) и благодарение на него на международния радар се появи Джоузеф Гилгън (той сега е вампирът Касити в „Проповедник“). Изброените телевизия и сценаристи обаче със сигурност няма да направят нищо, което да се доближава до гениалните елементи на Misfits.

Оригиналният сериал преобърна супергеройския сюжет в злодейска нотка на екран много преди DC да се направят на интересни с „Отряд самоубийци“ и вкараха дебелашки шеги за възрастни преди „Дедпул“ да поразтърси закърнелите представи на публиката. Силите в този сериал не се раздаваха на случаен принцип, а точно според най-съкровените желания на главните герои. Но реално служеха само за да се докаже максимата „Внимавай какво си пожелаваш, защото може да се сбъдне“. Сериалът представи неочаквано интересни и сложни персонажи с различно отношение към живота и суперсилите, брутално яки идеи за епизодични сюжети (ах, тази зомби-котка!), доста заплетена и романтична история с пътуване във времето, уникален черен хумор и много човешки пороци в пълните им блясък и сложност. Може и да намали качеството си в трети, и особено в четвърти сезон, в пети сезон не остана нито един от героите в първи, но остава един от най-добрите култови хитове и вероятно един от най-добрите сериали, които още не сте гледали.

Новата версия, която се подготвя за края на тази или началото на следващата година, засега не изглежда нищо повече от посредствена тийн-драма. Дори да се окаже сполучлива, засега изглежда, че тя далеч няма да е насочена към същата публика и със сигурност няма да има същата захапка – такива свободи по американска телевизия за малолетни едва ли ще се допуснат. И все пак, длъжни сме да пожелаем успех!

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата