Hansel-Gretel-Witch-Hunters 1

Хензел и Гретел стават на сериал

Томи Виркола обещава много нови чудовища.

Изображение с име: Hansel_and_Gretel_Witch_Hunters_„Хензел и Гретел: Ловци на вещици“ не беше най-прекрасният филм на десетилетието, но все пак успя да събере немалко пари. Затова и от Парамаунт му обявиха продължение преди няколко години. За съжаление на тези, които са харесали проекта, тези планове явно са отпаднали. Но пък за тяхна радост – ще има сериал от същия режисьор.

Томи Виркола е потвърдил, че работи по сериал за Hansel and Gretel: Witch Hunters. Идеята е не да се прави предистория или продължение на филма, а да се използва същата концепция. Разбира се, вероятно ще бъде с нови актьори, тъй като Джереми Ренър и Джема Артъртън са заети филмови звезди и нямат време за продукции на кабеларки. Последното ще се наложи, тъй като режисьорът иска да запази и по-кървавите сцени, дори да стигне по-далеч с тях, а те не са подходящи за ефирна телевизия.

„Филмът-продължение е практически мъртъв“, признава Виркола в интервю по време на промоцията на новия си филм, „Какво се случи с Понеделник?“. „Сега го разработваме като сериал с Paramount и MGM, студията, които го финансираха, а Марк Ферхайден пише пилотния епизод. Марк е голям сценарист – последно работи по Daredevil. Надяваме се в близко бъдеще да сме готови с предложение за телевизиите. И аз ще съм замесен в процеса, ще режисирам пилота, така че съм много развълнуван. Идеята е много подходяща за телевизията“.

Ако се питате как точно концепцията е адекватна за малък екран, Виркола има отговор за вас: „Мисля, че е нормално в този свят да има всякакви видове свръхестествени същества и чудовища. Това е един вид приказен свят и няма лимити за това докъде може да стигне“.

Изглежда целта е епизодите да бъдат сами за себе си и всяка седмица да се показва различно чудовище. Това е и наистина добра идея за непретенциозната концепция на тези Хензел и Гретел. Дали все пак ще има свързваща история между епизодите в рамките на сезона и каква ще е тя, ще чакаме да разберем. В случай че и сериалът не умре като продължението…

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата