Tomb-Raider-2018-Poster

Алисия Викандър е Лара Крофт

Трейлър за Tomb Raider, новия филм по култовата игра.

Tomb Raider е една от емблемите на гейминга в недалечното минало. Образът на Лара Крофт не само е намокрил сънищата на орди от геймъри, но и е сред първите силни главни женски персонажи в игрите. Това се отрази и на холивудската й перспектива, когато през 2001 излезе сравнително успешният филм „Лара Крофт: Похитител на гробници“ с Анджелина Джоли. Той можеше да се превърне в също толкова емблематична поредица, но за съжаление вторият филм сложи край на тези надежди.

Сега е време на нова актриса да се превъплъти в ролята и да направи нов опит за осезаема следа на франчайза в киното. Алисия Викандър (Ex Machina) тръгва по гробниците и по първия трейлър, който излезе днес, си личи, че нейната версия ще е доста по-близка до игрите (от 2013 насам) като усещане, въпреки че сюжетът ще включва и свеж материал.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Филмът ще проследи началото на Лара Крофт като Tomb Raider – нестандартната й професия идва с изчезването на баща й и приемането на неговото наследство. Тя разбира, че то има връзка с мистериозни артефакти, които застрашават целия свят.

Режисьор на филма е недотам известният Роар Утог, който явно е решил да работи изцяло в екшън-приключенската посока. В останалите главни роли са Уолтър Гогинс (Django Unchained), Даниел Ву (Into the Badlands), Доминик Уест (The Wire) и Хана Джон-Камен (Killjoys)

„Tomb Raider: Първа мисия“ излиза на 16 март 2018.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата