nightmare cinema title w rialto

Мики Рурк в хорър антология като от едно време

Мик Гарис, Дейвид Слейд, Джо Данте, Алехандро Брухас и Рюхей Китамура ще режисират петте части на Nightmare Cinema.

Изображение с име: mickey rourke
Мики Рурк вече кара седмо десетилетие.

Няма спор, че през последните години хорърът е в подем. Само вижте успеха на „То“, който продължава да чупи рекорди и има шанс да стане най-успешният филм на ужасите на всички времена. Именно това вдъхновява някои позабравени легенди да се завърнат и да опитат отново да спечелят публиката.

Това ще стане във филм, който ще представлява сбор от късометражки, всяка от които е режисирана от различен доказал се класик в жанра. Общото име на проекта е Nightmare Cinema, а в главната роля на всяка от късометражките ще играе Мики Рурк. Късометражките ще са свързани с „мистериозна призрачна фигура“, известна като Прожекциониста, който кани малка група от хора, за да разучи и пресъздаде най-дълбоките и мрачните им страхове на големия екран. Вероятно Мики Рурк ще е именно тази фигура, можеи би нещо като Пинхед в стотиците части на „Хелрейзър“.

Режисьорите ще бъдат Мик Гарис („Хокус Покус“), Дейвид Слейд („30 дни от нощ“), Джо Данте („Гремлините“), Алехандро Брухас („Хуан от мъртвите“) и Рюхей Китамура („Среднощен влак за месо“). Идеята им е да се върнат към времената, когато хорър антологиите бяха по-типични и често срещани, за да привлекат младото поколение към този жанр.

Лидер на веселата дружинка е Гарис (създател и на недотам успешната антология „Майстори на ужаса“), който казва: „Харесва ми, че мога да събера визионери на ужасите от всички крайща на света с техните лични виждания за това какво ви плаши. Това е проект, върху който работя от известно време и нямам търпение да го покажа на всички“.

Засега няма премиерна дата, а самото „Кошмарно кино“ се очертава като нискобюджетен и не от типа, който ще мине по кината по целия свят, но изглежда ще бъде направен с любов и внимание към детайла, а това винаги заслужава внимание. Ако проектът е успешен, може да прерасне и в сериал.
Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата