chervenoto piano t

Джош Малерман свири по струните на трилъра

Излезе романът „Червеното пиано“ на Джош Малерман, изд. Deja book.

Deja book започнаха силно и продължиха по същия начин като импринт на „Сиела“, но досега сякаш нямаха автор, който устойчиво да се превърне в „техен“. Вече спокойно може да се каже, че имат първия си такъв в лицето на Джош Малерман. Той проби с „Кутия за птици“ (на която вече се готви екранизация) и се представи стабилно с „Къщата на езерното дъно“. Сега читателската аудитория ще тества третата му творба, преведена на български, озаглавена „Червеното пиано“.

Изображение с име: chervenoto piano cИз дебрите на загадъчния континент Африка се носи мистериозен звук, който побърква хората и неясно как уврежда бойната техника. Американските военни изпращат две мисии, които се провалят безславно, а завърналите се войници разказват неща, които не могат да бъдат приети сериозно. Командването решава да направи още един опит и изпраща там музикалната банда „The Danes”, до един бивши военни, които имат за задача да разкрият произхода и природата на тази нова заплаха.

 Mесеци по-късно в секретна болница една грижовна медицинска сестра се грижи за пациент с необясними наранявания – практически всяка кост в тялото му е счупена, но той чудодейно започва да се оправя под влиянието на експериментално лечение. Пациентът е фронтменът на „The Danes”, а военните са готови на всичко, за да научат какво му се е случило в Африка и къде са останалите от експедицията.

Спомените му бавно се връщат и невероятната истина започва да изплува.

Но времето изтича…

Освен писател, Малерман е и рок музикант, който от години свири, пее и композира като лидер на групата The High Strung. Опитът му на двата културни фронта силно му е повлиял, а и помогнал при изграждането на героите в „Червеното пиано“ – може би първото му произведение, което втъкава пряко вдъхновение от собствената му биография. He само фабулно, но и стилово в историите му съвсем открито се долавя и творческият полъх на любими негови колеги по перо, сред които са Дийн Кунц, Робърт МакКамън и Стивън Кинг.

Малерман живее в щата Мичиган, където работи както върху следващата си книга, така и върху музикалната си кариера.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата