Майкъл Бей ще филмира „Дора изследователката“

Да, да, да,
да, това не е шега!

Майкъл Бей, режисьор на някой от най-зрелищните, изпълнени с експлозии и разрушения и лишени от сюжет филми, засега уж се е отказал да прави повече „Трансформърс“ и „Костенурките Нинджа“. Това обаче не му пречи да продължи с превръщането на франчайзи за деца в бомбастични блокбъстъри. Наред е не друг, а Дора изследователката.

Dora the Explorer започва като анимационен образователен сериал през 2000 г. Той е толкова успешен, че е преведен на десетки езици и излъчен в също толкова държави. Героите са превърнати в добре продавани играчки, а по сериала има и дълга поредица книги, които са преведени и на български.

Дора изследователката

Какъв интерес има Майкъл Бей към малката калпазанка? Оказва се, че той е искал да направи адаптация още през 2013 година. И тя ще бъде коренно различна. Дора вече няма да е 7-годишно момиченце, а тийнейджърка, която се мести от село в града. Не се споменава за това дали в кино версията ще присъстват маймунката й Буутс или палавата маскирана лисица Суайпър. Какво точно ще взривява Дора в града и защо – предстои тепърва да разберем.

Засега най-логичният отговор на въпроса какво общо имат Бей и Дора, по дяволите, е фактът, че Бей е добър в правенето на филми, които да продават играчки. Мнозина обвиняват „Трансформърс“, че не е нищо повече от високобюджетна реклама на пластмасовите роботчета за деца. „Дора изследователката“ също има голям потенциал в това направление и се нуждае от повече популярност. Друг е въпросът дали това няма да съсипе сериала и книгите…

Сценарист на проекта ще бъде Ник Столър, който помогна за „ЛЕГО филмът: Батман“ и написа „Капитан Долни Гащи: Първият епичен филм“ (последният е похвален от критиците в САЩ, но не е стигнал до нашите кина). Трудно ще е да се отрече, че Столър има успех със сценариите за деца, така че нищо не пречи крайният резултат от работата на това дуо да се окаже изненадващо добър.

Или пък не…

Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |