Dion

Netflix ще отглежда супергерой

Поръчан е първи сезон на Raising Dion с Майкъл Б. Джордан

Замисляли ли сте се, че във всички истории за супергерои, хората със суперсили обикновено са пораснали или поне са тийнейджъри. Но какво би станало ако дете се роди с такива и майка му не знае как да го отгледа? Това е концепцията за „Да отгледаш Дион“, новия сериал на Нетфликс.

Според официалното резюме „Raising Dion разказва за жена, на име Никол Рийс, която отглежда сина си, Дион, след смъртта на съпруга си. Обичайните преживявания на самотното майчинство са усилени когато Дион започва да проявява магически супергеройски способности. Никол трябва да опази дарбите на сина си в тайна, с помощта на най-добрия приятел на съпруга й, Пат, и да опази Дион от злодеите, които искат да го експлоатират, а междувременно и да разбере на какво се дължат способностите“.

Идеята вече е хрумнала на друг – Денис Лиу, който е разработил по нея комикс и късометражен филм. Нетфликс днес обявиха, че са закупили от него правата, за да я превърнат в сериал. Вижте въпросния късометражен филм, за да си представите и горе-долу какво да очаквате от сериала:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Още една любопитна подробност около продукцията е първият нает актьор за нея – Майкъл Б. Джордан, който придоби световна слава с ролята си на Джони в последната „Фантастична четворка“. Въпреки че филмът беше тотален провал, актьорът не е виновен. Затова и Марвел му дават още един шанс с ролята на злодея в предстоящия „Черната пантера“. Малко след нея Джордан ще подкрепи и „Да отгледаш Дион“, като поеме ролята на загиналия баща. Засега не е ясно дали тя ще е кратичка (колкото да умре в първия епизод) или редовна (поява като спомен или нещо друго), но в късометражката горе бащата е показан само за секунда, и то на снимка.

Денис Лиу също ще работи по екранизацията, наети са и куп други изпълнителни продуценти, които да реализират сериала адекватно. Редовните абонати на Нетфликс пък са много доволни, че ще им се предложи по-нестандартен супергеройски сериал, както и продукция за чернокожи, в която не става дума за баскетбол, хип-хоп или дрога. За важните роли тепърва ще се търсят актьори, така че премиерата е още далеч, но със сигурност ще се случи в близкото бъдеще.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата