The Dark Tower

Сериалът по „Тъмната кула“ няма да има общо с филма

The Dark Tower ще започне от нулата в опит да се дистанцира от провала.

Филмът „Тъмната кула“, който излезе тази година, определено има богата история. Тя започва със Стивън Кинг и неговата поредица за стрелеца Роланд Дисчейн, разпростираща се върху над 3000 страници. Борбата за заснемане на адаптация започва малко по-късно и дълго време е неуспешна. В един момент се появява амбициозната идея да се заснеме трилогия от филми със сериали между тях, но не се намира инвеститор. На всички обаче е ясно, че един филм няма да стигне. Затова се стига до компромисен вариант – да се започне с филм и сериал след него, след което на базата на отзивите и печалбите да се прецени бъдещето.

Е, започна се с филма и той се провали толкова брутално, че намерението сериалът да бъде свързан с него се изпари. Въпреки това, правата за телевизионна продукция вече са купени, така че липсата на приходи от киното няма да доведе до отказ от сериала. Но вместо той да се занимава с предистория или продължение на филма, той ще представлява нова интерпретация на историята.

Изображение с име: dark-tower-idris-elba-20160715-790x583

Според Стивън Кинг, основната грешка на филма е била избягването на по-натуралистичните сцени с цел да не се забрани лентата за лица под 18 години. „Основното предизвикателство беше да направим филм върху поредица от книга, която е наистина дълга. Другото беше решението да се търси PG-13 рейтинг за адаптация на книги, които са изпълнени с насилие и се занимават с насилствено поведение по доста описателен начин. Трябваше да се преодолеят тези неща, но, трябва да кажа, според мен Акива Голдсмен свърши страхотна работа в превръщането на основното от книгата в доста добър филм. Сериалът, който разработваме сега… ще видим какво ще стане с него. Ще бъде пълен рестарт, така че ще видим“. 

Идрис Елба пък отдавна дава един и същи отговор на всякакви въпроси, свързани с бъдещето на франчайза – той не знае нищо. Въпреки че идеята беше той да участва с главна роля в сериала, ако ще се рестартира всичко, може би Елба ще бъде освободен. При всички положения, едва ли ще играе отново Роланд. Твърде много критики бяха отправени към наемането на чернокож актьор за роля на бял човек.

Явно е твърде рано, за да ни кажат каквото и да било за предстоящия сериал, но поне ни успокояват, че ще го има. Тези, които са намразили филма, могат да спят спокойно – явно историята ще направи всичко възможно да го забрави максимално бързо. Новата продукция пък ще бъде нов шанс адаптацията да бъде направена както трябва.

 

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата