pet-sematary

Правят римейкове на The Crow и Pet Sematary

Вълната на римейковете в Холивуд продължава и обичаните филми „Гарванът“ и „Гробище за домашни любимци“ са следващите заляни.

Изображение с име: The-Crow_Alternate2Първият филм The Crow излезе през 1994 година и си спечели много върли фенове (до голяма степен благодарение на стила на Алекс Прояс), макар и да коства живота на звездата си Брендън Лий. След това имаше няколко продължения с други герои и актьори, както и сериал – всички зле приети. Така от 12 години насам не е имало нищо ново и е крайно време за франчайза да бъде възроден. Мнозина са се опитвали да го постигнат, дори Брадли Купър и Люк Еванс са се наемали за целта, но без успех. Сега най-накрая има напредък – Sony са купили правата за римейк на име The Crow Reborn, като Джеймс О`Бар, авторът на оригиналния комикс, също участва в него. Режисьорът на предстоящия филм е Корин Харди, известен с The Hallow, както и предстоящия The Nun от Conjurverse. Тъй като името на Харди вървеше винаги заедно с това на Джейсън Момоа („Аквамен“) покрай подготовката на римейка, предполага се, че мускулестият хаваец ще влезе в главната роля, но това още не е потвърдено официално. Знае се обаче, че снимките ще започнат още през февруари догодина.

Pet Sematary е, разбира се, роман на Стивън Кинг, издаден през 1983 г. В него става дума за гробище, където погребаните домашни любимци (и хора) се връщат към живот, макар и малко по-зли от обикновено. Книгата е адаптирана за кино през 1989 г. и резултатът е доста успешен – филмът печели много пари и хвалби. Направено е и продължение – през 1992 г., но то не се представя толкова добре. С десетките творби на Стивън Кинг, които в момента се филмират или сериализират, много от които не за първи път, беше въпрос на време „Гробище за домашни любимци“ да се върне към живот. Наети са двама режисьори към проекта – Кевин Колш и Денис Уидмайър. И двамата са нови в индустрията, като работят предимно заедно и са „известни“ само с хоръра си Starry Eyes (финансиран от кикстартър кампания) и три епизода от сериала „Писък“. Към Pet Sematary има и разработен сценарий – на Мат Грийнбърг („Седмия син“) и Дейвид Каджганич („Нашествие“ с Никол Кидман и Даниел Крег), но той вероятно ще бъде преработен, за да пасне на визията на режисьорите.

Рано е да се говори за премиерни дати на двата проекта, тъй като сериозната работа по тях тепърва започва да тече. Стискаме палци продукцията да не се бави.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата