nightflyers star

Джордж Мартин ни носи новини за „Нощен летец“

Първи сезон от Nightflyers ще е с 10 епизода и сериозен бюджет.

От известно време знаем за намерението на телевизия Syfy да адаптира повестта „Нощен летец“ на Джордж Р. Р. Мартин в сериал, както и че е поръчан първи сезон. Но с поредица от прави и криви стъпки на телевизията през последните години, така и не бяхме сигурни какво точно да очакваме. Преди няколко дни обаче Мартин пусна информация в блога си за статуса на продукцията и сподели, че притесненията му са успокоени. Това действа добре и на нашите.

В Лос Анджелис Мартин се е срещнал с Джеф Бълър и Даниел Серон, които са основните действащи лица и сценаристи зад проекта и е поговорил с тях за плановете им. Те са били много ентусиазирани и са запазили същността на историята му, въпреки че много детайли са променени. Последното е и необходимо, предвид че в повестта всички умират сравнително бързо, а тук идеята е да се изкара сериал с няколко сезона. Мартин е харесал как са избегнали този момент за сериала и дори след прочитането на сценария за пилотния епизод, е получил представа за това как може да се получава телевизионната адаптация в по-далечното бъдеще.

Авторът споделя задоволство и от бюджета на сериала. Макар да не назовава точно число, той смята, че е достатъчен за сериал, който да изглежда добре на съвременната публика. Показани са му различни дизайни и идеи за декори, които е харесал, като на блога му е споделена и концепцията за кораба „Нощен летец“:

Изображение с име: nightflyers

Любопитен детайл от поста на Мартин е фактът, че той не е продал лично правата на Syfy. Всъщност, те отдавна не са негови – закупени са, явно за вечни времена, още през 80-те години, когато се появява нискобюджетният филм със същото име. Именно собствениците оттогава са сключили сделката със Syfy, а Мартин е разбрал в последствие. Явно е, че екипът охотно споделя плановете си с автора, но по-скоро от уважение към него, а не от необходимост – самият той няма да е замесен в продукцията и мнението му за проекта, макар и засега да е положително, не е меродавно. Това е добре най-малкото за феновете на „Песен за огън и лед“, които още си чакат завършека на поредицата.

Сериалът ще се снима в Ирландия, където ще има достъп и до талантливите актьори от „Игра на тронове“. Много от техните герои в по-известния сериал вече са умрели, така че актьорите са свободни да бъдат наети за ново потапяне във въображението на Джордж Мартин. В блога си авторът споделя и че знае за поне един от наетите актьори, но още няма да го сподели, защото новината е достатъчно голяма, че да бъде обявена в отделен пост.

Ако графикът не се промени, сериалът ще излезе в края на юли 2018. В САЩ ще се излъчва от Syfy, а по света ще се разпространява от Netflix.

Източник: Джордж Мартин

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата