Черната вдовица най-накрая със собствен филм!

Жена ще пише сценария за супергероинята.

Marvel са пионери в много отношения, що се отнася до киновселената им, а DC все ги догонва, и то неуспешно, но има един елемент, в който първото комикс студио се издъни – соло филм за супергероиня. В това отношение предимството е очевадно в полза на DC, които първи направиха „Жената чудо“ и се облажиха финансово от това, дори си изчистиха имиджа с поне един свестен филм. Въпреки много по-големия каталог на филми зад гърба си, Marvel все още нямат с какво да се похвалят в тази категория.

Мнозина фенове искат да видят филм за супергероиня от вселената на Марвел от години. Логично е, че най-подходящата кандидатка за целта е Черната вдовица. Героинята на Скарлет Йохансон се появи за първи път в „Железния човек 2“ и оттогава стана незаменима част от екипа на „Отмъстителите“. Въпреки това, филм така и не се направи досега.

Е, мечтата на почитателите най-после се сбъдва – Марвел се захващат сериозно с проекта, вероятно мотивирани от всичко изброено по-горе. Нает е сценарист, който да разработи първата чернова – Джак Шефър. Все още не се знае какво точно планира той, а и работата му може да отнеме много време, но поне нещо вече се случва. Ако филмът се реализира след „Отмъстителите 4“, той ще бъде осмият с участието на Скарлет Йохансон. Джак Шефър не е от най-известните сценаристки, но е написала няколко сценария, влезли в Черния списък (на добрите сценарии, които не са филмирани), както и късометражката „Замръзналото кралство: Коледа с Олаф“.

Ако нещата се развият с прилична скорост, има шанс филмът да е готов за 2020 година. Стискаме палци той да задълбае повече и в предисторията на интересния, но потаен персонаж.

3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Славяна

За съжаление усещам, че това отново ще е Марвелова излагация – мисля си, както и Недялко Панайотов отбелязва, че филма ще бъде изграден около идеята да се хареса на феминистките. Виждам Марвел като дете, което играе на Дама и мноооооого внимава къде ще стъпи, а и кого ще обиди – за сега има диверсия на героите(макар и да няма много чернокожи герои, освен Пантерата, но там няма как),въпреки че ако бяха изтипосали Спайдърмен чернокож, отдавна щях да приключа с тази вселена.
Като казах Марвел, между другото, надявам се, че покупката на Фокс от Дисни(още не мога да го преживея!!!) ще ни донесе някой и друг филм/сериал насочен не към 10-18 годишната публика.

Петър Атанасов

Логика и креативност във филм за комиксови супергерои? Не мисля 🙂 Харесвам Пазителите на галактиката, Логан беше като цяло доста добре, но чак пък логика и креативност, без идиотска политкоректност… Не си уцелил жанра 🙂

Много ми се иска такъв филм да се заснеме заради логиката и креативните идеи, а не заради идиотска политическа коректност и чисто, и просто просене на пари от феминистки и псевдофеминистки… Успех на Марвел и дано направят нещо малко по-добро от конкурентите им…