Black Panther1

„Черната пантера“ чупи рекорди

Филмът вече разполага с най-печелившия понеделник в историята на киното, както и най-силната февруарска премиера.

Отначало беше ясно, че интересът към новия филм на Марвел, The Black Panther, е висок и има голяма вероятност да паднат поне няколко рекорда. Очакванията се оправдаха и Дисни за пореден път са засипани с пари.

Изображение с име: chernata-pantera-na-parvi-plakatНай-скорошният му рекорд е за най-печеливш понеделник в историята на киното, поне за САЩ. Само там е събрал 40,16 милиона долара приходи. Доскорошният носител на тази титла беше „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ с 40 милиона.

За четирите дни от премиерата му (наричани дълъг уикенд) приходите му са 242 милиона, което е повече от тези на „Междузвездни войни: Постледните джедаи“. Те са му достатъчно, за да го направят най-печелившия филм на 2018 година, както и да му осигурят най-добрата февруарска премиера (доскоро с това можеше да се похвали „Дедпул“). Не му стигат за най-силна 4-дневна премиера на всички времена – там е само на пето място, но пък изпреварва „Джурасик свят“ с неговите 234 милиона. От сериала на Марвел, това е втората най-успешна премиера, след тази на „Отмъстителите“.

Отзивите за филма също са силно положителни, като дори и нашият е умерено позитивен, въпреки първоначалния скептицизъм. Заради това е вероятно спадът на приходи за втория уикенд да бъде малък, а Дисни още дълго време да печелят от инвестицията си.

При този успех със сигурност ще има продължение, а рангът на Черната пантера сред Отмъстителите ще се повиши. В Avengers: Infinity Wars със сигурност Т`Чала ще се завърне, а с него и майка му, кралица Рамонда (Анджела Басет), сестра му Шури (Летисия Райт), бодигардката му Окойе (Данай Гурира) и вождът на петото племе, М`Баку (Уинстън Дюк).

Следващите Марвел-филми са: „Отмъстителите: Война без край“ на 27 април; „Ант-мен и Осата“ на 6 юли; „Капитан Марвел“ на 8 март 2019, „Отмъстителите 4“ на 3 май 2019 и „Спайдър-мен 2“ на 5 юли 2019.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата