1 коментар
jumanji-teaser-poster-new

Сценаристите и режисьорът на „Джуманджи 2“ ще правят и „Джуманджи 3“

„Джуманджи: Добре дошли в джунглата“ повтори рекорд на „Титаник“ и задмина „Тор: Рагнарок“ и „Жената чудо“ в световния бокс-офис.

Никой не очакваше Jumanji: Welcome to the Jungle да постигне успехите, които отбеляза през последните няколко седмици. Дори и да имаше специалисти, които не бяха изненадани от представянето му в края на 2017 г., едва ли някой е подозирал, че филмът ще остане №1 толкова дълго.

„Джуманджи: Добре дошли в джунглата“ е продължение-ребуут на филма от преди 23 години с Робин Уилямс. В него четирима тийнейджъри се озовават в света на компютърна игра, която трябва да превъртят, за да се върнат обратно в истинския свят. Историята е семпла, но добре развита и забавна.

Изображение с име: jumanji-800

Филмът излезе седмица след „Междузвездни войни: Последните джедаи“, което мнозина оцениха като унищожаващо шансовете му за сериозни приходи. Толкова много продължения и римейкове се провалиха през последните години, че силата на бранда отдавна не е гаранция за успех. Новото „Джуманджи“ обаче остана интересно за зрителите много дълго време, като в третия си уикенд дори задмина Star Wars: The Last Jedi и превзе първото място в бокс-офиса. То остана там до края на януари, когато излезе „Лабиринтът: Последният кандидат“ и го смени. Сега се оказва, че приходите на последният „Лабиринт“ са паднали много във втория му уикенд, което отново връща „Джуманджи 2“ на върха.

По този начин филмът повтаря рекорда на „Титаник“ – двете заглавия са единствените, излезли през декември, които постигат №1 в бокс-офиса на февруари следващата година. За уикенда 2-4 февруари Jumanji: Welcome to the Jungle е добавил 11 милиона долара към приходите си, и то само от САЩ. Новото „Джуманджи“ вече е осмият най-печеливш филм на 2017 г. (петата най-печеливша фантастика) с 858 милиона долара приходи в световен мащаб. Възможно е да се изкачи с поне още една позиция, тъй като „Пазителите на галактиката 2“ са със само 6 милиона повече. Не е изключено да задмине дори „Спайдър-мен: Завръщане у дома“, който в момента е на пето място в света с 880 милиона.

Джак Блек, Ник Джонас, Карън Гилън, Дуейн Джонсън и Кевин Харт са в главните роли на "Джуманджи: Добре дошли в джунглата".
Джак Блек, Ник Джонас, Карън Гилън, Дуейн Джонсън и Кевин Харт са в главните роли на „Джуманджи: Добре дошли в джунглата“.

Целият този успех прави третата част абсолютно сигурна. Sony се нуждаеха от такъв хит и го получиха в лицето на „Джуманджи“. Сега вече знаем, че сценаристите и режисьорът ще се завърнат, за да направят следващата част. Тя все още си няма име, но Джейк Каздан ще бъде неин режисьор, а Джеф Пинкнър и Скот Розенбърг ще пишат сценария. Очаква се също Дуейн Джонсън „Скалата“, Карън Гилън, Джак Блек и Кевин Харт да играят отново аватарите в играта.

Пинкнър и Розенбърг отдавна си сътрудничат със Сони (продуцентите), но невинаги са били толкова успешни. Техни са и филмите „Невероятният Спайдър-мен 2“, „Петата вълна“ и „Тъмната кула“, които далеч не са най-добрата им работа. Притеснителен е и фактът, че първоначалният сценарий за „Джуманджи 2“ е писан от Крис Маккена и Ерик Зомърс, които са известни с „ЛЕГО Филмът: Батман“ и „Спайдър-мен: Завръщане у дома“ – Пинкнър и Розенбърг са пренаписали тяхната чернова, но не се знае колко от финалния сценарий е тяхно дело и колко на първите наети. Въпреки това, надяваме се успехът да ги е научил на нещо и успехът им да се повтори и със следващия филм. Възможно е да го видим отново в надпревара със Star Wars през декември 2019.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата