4 коментара
the walking dead

„Живите мъртви“ продължават да бележат успехи

Финалът на първата половина от втори сезон е залепила пред екраните 6.6 милиона американци.

Изображение с име: walking deadAMC определено не могат да се оплачат от представянето на най-хитовия им сериал „Живите мъртви“. Последният епизод за тази година на The Walking Dead беше гледан от 6,6 милиона американци, което го прави най-гледаната драма за неделната вечер и най-гледания епизод от сериала въобще, с изключение на първия му епизод от първия сезон.

Въпреки противоречивите мнения за седемте епизода от тази година, сериалът не може да се оплаче от липса на зрители. Някои от тях заляха форумите с оплаквания, че първата половина от сезона не е предложила кой знае какво сюжетно развитие и сапунените терзания на героите са отнели твърде много екранно време за сметка на екшъна. Други обаче са доволни, защото за тях сериалът не бива да се концентрира върху зомбитата, а да обръща нужното внимание на героите. Хубавото е, че и двете групи са останали верни на сериала и са допринесли за рейтинговия му успех, който му спечели ранно подновяване за трети сезон. Третият комплект от епизоди ще започне излъчване през октомври догодина, като техният сюжет още се планира.

Преди това обаче ни очакват още 6 епизода, които ще се излъчат между 12 февруари и 18 март 2012. Робърт Киркман, един от изпълнителните продуценти, обещава нови герои за втората половина от сезона и още повече конфликти между героите. Това явно означава, че приказките и сълзите ще продължат да се сипят от екрана, размивайки до голяма степен кръвта на немъртвите. Шейн отново ще бъде в центъра на повечето от тях, като „шокиращото“ разкритие в края на седми епизод няма да го успокои или разколебае. Да се надяваме поне, че новите герои ще внесат някакво разнообразие, защото, според мен, „Живите мъртви“ тази година прилича повече на „Дързост и красота“ отколкото на сериозен зомби-сериал.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата