Sookie

Казваме „сбогом“ на Суки Стакхаус

Авторката на книгите обяви, че ще сложи край на свръхестествената поредица, по която се снима сериала „Истинска Кръв“.

Изображение с име: cdШарлейн Харис обяви, че ще завърши поредицата си книги за телепатката феята сервитьорка Суки Стакхаус с книга номер 13. Не знаем дали фаталното число е причина за решението на американската авторка да сложи край на изпълнените със свръхестествени създания и най-вече вампири романи, но фактът остава. Тази новина оставя читателите с още две книги преди да се сбогуват с героите от Бон Темпс. Българските фенове обаче може да са спокойни, защото при нас засега са издадени първите пет книги и има още много страници за превеждане преди да стигнем до края.

Феновете на сериала „Истинска Кръв„, който е базиран на книгите на Харис, също не трябва да се притесняват. Адаптацията вече е подновена за още един (пети) сезон, а създателите обявиха, че нямат намерение скоро време да слагат край на сагата. Допълнително успокоение внася и фактът, че сериалът все повече се отдалечава от историята на книгите. Това означава, че сценаристите имат повече свобода за развитие на собствени сюжетни линии и не зависят толкова силно от развитието на книгите, колкото в други подобни сериали, например „Игра на тронове“.

Харис споделя:

Изображение с име: Charlaine-Harris-s-cameo-true-blood-8168087-1200-800Пиша книга 12 и книга 13. След това ще измисля нещо ново и прекрасно. Мисля, че ще бъде истински завършек. Не се завръщам към проекти, след като съм ги приключила. Не искам да пиша за Суки, след като идеите ми са се изтъркали. Да, сигурна съм, че ще ми липсват, защото живея с тях доста дълго – вече 12 години. И ми отне 2 години да продам първата книга. Но мисля, че писателите обичат да правят различни неща. Поне при мен е така.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата