sanctuary

Петъчните сериали – Какво ни готви Убежището в 4-ти сезон?

Минало и бъдеще ще се преплетат в новия сезон на „Убежище“… Вижте малко спойлери за това какво ни очаква от Октомври.

Сезоните на Sanctuary наподобяват историите на Шехерезада, или по-точно начина, по който те са разказвани. Винаги прекъсвайки ги в най-интересния момент, тя е продължавала вечер след вечер да разказва и така е запазила живота си. Просто няма начин човек да не се почувства по същия начин, гледайки „Убежище“.

http://www.youtube.com/watch?v=vyqd-pLa-2E

Последният сезон ни остави в много напрегнато положение:

Изображение с име: sanctuary last episode

 

  • Праксис, великият град от Кухата земя, беше опустошен;
  • Хиляди анормалии се появиха на повърхността на земята;
  • Големия (The big guy), беше пленен от нашествениците, а Кейт се скри някъде в техния лагер;
  • Д-р Хелън Магнус се върна в миналото – 1898, за да предотврати разрушението на света ни.

 

Наистина много неща се случиха в двайсетте епизода на миналия сезон, но още повече обещават да се случат в новия, макар и по-кратък четвърти – едва тринайсет епизода.

Какво споделиха актьорите с репортерката на Cinemablend на Комик Кон 2011:

„Убежище“ ще има музикален епизод в Сезон 4. За добро или за лошо – ще видим

Нещата, които ще се случват в сезон 4, ще бъдат с огромен мащаб. Според Аманда (Хелън Магнус) и Дън (Уил Зимерман) големи неща са подготвени за сезона, който ще се завърне с нови епизоди през Октомври тази година. „Има някои изключително емоционални сцени“ по техните думи.

Изображение с име: amanda-tapping-sanctuary-1Убежището в „Убежище“ ще продължи да бъде голям зелен склад. Очевидно, повечето от това, което виждаме в сериала, се поставя със специални ефекти, макар и чист зелен екран да се използва доста рядко. Тапинг вижда това като предимство: „Не може да се разсейваш от лъскави неща в стаята, защото те не са там.“

Трябва да се става много рано сутрин за „трансформация“. Робин Дън споделя, че времето, в което се появява на снимачната площадка, е в средата на нощта. Това се налага заради поставянето на протези, костюми или други специални аксесоари. Той се пошегувал, че право от бара отива на работа.

Романтика ще витае във въздуха. Хелън Магнус ще има романтична история в сезон 4. Тапинг казва, че епизодът ще се нарича „Monsoon“ и че там ще има много секси целувка. Попитана дали ще е с момиче или момче, тя отговоря сдържано: „Не казвам.“

Реално убежище за деца – Тапинг е инициатор в благотворителна организация, наречена Sanctuary for kids, която в момента се опитва да събере пари, за да помогне на хората в Хаити.

Изображение с име: john & helen

Викторианска Англия –  Хелън и Джон ще преоткрият връзката си, когато тя се завърне във Викторианска Англия. Джак Изкормвача също ще се включи в историята, макар и да не е ясно как точно.

Очертава се един интересен сезон, макар и твърде кратък. Силно се надявам и Джонатан Янг (Никола Тесла) да се появи с неговия ненадминат чар, но ще видим какво са решили сценаристите. Премиерата на четвърти сезон ще е на 7-ми Октомври 2011 по Syfy. А дотогава…

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата