2 коментара
Торчууд - Денят на чудото, 08.07.2011

Торчууд – бюджетът е по-голям, каскадите са по-опасни, а сексуалното привличане – по-интензивно

Четвъртият сезон на научно-фантастичната поредица с участието на Джон Бароумън като капитан Джак Харкнес се занимава с това, какво ще стане ако всички изведнъж станат безсмъртни?

Както разказахме преди време (Торчууд се завръща през лятото), новият сезон на Торчууд, озаглавен „Денят на чудото”, ще се снима главно в Америка (досега всички снимки са били във Великобритания). Миналият сезон приключи доста драматично – базата на Торчууд беше унищожена, а голяма част от екипа изчезнаха или бяха убити. В новия сезон част от актьорския състав е сменен. За щастие главните герои на сериала Джак Харкнес и Гуен Купър ще се завърнат заедно с няколко други второстепенни героя, оцелели след събитията в „Торчууд: Децата на Земята”. Сред новите актьори в сериала са Меки Файфър, Бил Пулман и Лорън Амброуз . Файфър играе агент на ЦРУ – Рекс Матисън, който се обръща към Торчууд за помощ в разследването на мистериозно глобално събитие – изведнъж всички на Земята спират да умират. Пулмън играе затворник, осъден на смърт, който оцелява след екзекуцията си и по някакъв начин е свързан с глобалния феномен.

Описание на героите в новия сезон:

Рекс Матисън (Меки Файфър)

Mekhi Phifer - Rex Matheson

Той е златното момче – въплъщение на американската мечта. С диплома от Харвард, Рекс явно има  съдба, предопределена за успех. Ако иска, може да направи цяло състояние на Уол Стрийт или в Холивуд, но той избира ЦРУ, защото вярва в правосъдието и е готов да се бори за справедливостта.

Рекс се съюзява с Джак и Гуен, за да се борят заедно с мистерията, обвила „Деня на чудото”. Разследването ги води до какво ли не – преследване на убийци, корупция, изнудване, заговор. За да се справят с всичко това, те ще обиколят света – от Вашингтон до Уелс и бедните квартали на Шанхай.

Капитан Джак Харкнес (Джон Бароумън)

John Barrowman - Jack Harkness
Джак е типичният герой. Той е красив, остроумен и със страхотна усмивка. Зад неговия елегантен стил се крие тайна. Истината е, че Джак Харкнес е безсмъртен, единствен по вида си. Той е работил за британската организация Торчууд, създадена да се бори със странни явления и извънземни заплахи. Но Торчууд затваря врати, а Джак изчезва, за да започне за пореден път нов живот. Когато нова опасност дебне цялата планета, Джак се озовава отново в центъра на събитията, борейки се за благото на Земята. Като безсмъртен, Джак ще има специално отношение към случващото се.

Гуен Купър (Ийв Майлс)

Eve Miles - Gwen Cooper

Гуен някога е живяла двоен живот – от една страна е била земна жена, отдадена на дома и семейството си, а от друга – безмилостен воин, който обича тръпката от борбата. Тя е била сърцето и душата на организацията, наречена Торчууд. Била е защитник на човешката раса. Но сега живее в уединение с нейния грижовен съпруг Рийс и тяхното бебе, знаейки, че един ден проблемите отново ще почукат на вратата й. Когато събитията около „Деня на чудото”  настъпват, тя ще трябва да се върне към важната си роля, да разкрие умения, които не е подозирала, че притежава, и ще вземе най-ужасното решение от името на цялото човечество.

Естър Драмънд (Алекса Хевинс)

Alexa Havins - Esther Drummond

Естър е невинна душа, попаднала в свят на убийци, лъжци и фанатици. Тя работи за ЦРУ като аналитик. Работата я държи концентрирана, но тя все пак мечтае някой ден да работи като полеви агент за собствената си страна. Мечтата й ще се сбъдне по-бързо, отколкото си мисли. Изведнъж Естър се озовава до Джак, Гуен и Рекс, борейки се с пистолет в ръка с глобалния заговор. Това е труден и жесток начин на живот, където оцеляването е трудно постижима цел и много важни решения трябва да бъдат взети.

Озуълд Дейнс (Бил Пулман)

Bill Pullman - Oswald Danes

Добре образован бивш учител, Озуълд е осъден на смърт за убийството на дете. Виновникът за ужасното деяние така и не успява да почувства вина. Но когато оцелява след екзекуцията си, пред него се отворя един съвсем нов свят. Превръща се в най-скандалния човек в светаи става най-провокативната личност в съвременните медии.

Д-р Вера Хуарес (Арлен Тур)

Arlen Tur - Vera Juarez

Д-р Вера Хуарес е хирург във Вашингтон. Тя е умна и трудолюбива. Нейната задача е да полага медицинските си умения в помощ на човечеството да се справи с „Деня на чудото”. Рязкото увеличаване на населението води до световна криза, по чиито въпроси тя е наета да консултира правителството. Тя трябва да направи своя морален избор, който ще е от голямо значение. Сексапилна, уверена и страстна, животът и скоро ще е неразривно заплетен с този на Рекс.

Джули Гарднър, изпълнителен продуцент и старши вицепрезидент на BBC Worldwide Productions, заяви, че бюджетът на новия 10-епизоден сезон е тройно повече, отколкото когато сериите са се снимали в Обединеното кралство. Тя, заедно със звездите от сериала, Джон Бароумън и Бил Пулман, се зае  да промотират новите епизоди по време на събитието на MITTV в Кан. На интервю в Кан, Бароумън обсъди с ентусизъм как пускането на сериала в САЩ дава шанс на продукцията да стане световноизвестна. Той също разкри, че в новия сезон ще научим повече за капитан Джак Харкнес, както и за любовта и омразата на Джак към героя на Бил. Пулмън, от своя страна, обясни как ролята му в сериала се вписва в неговата кариера. Двамата заявиха, че въпреки промените, новият сезон остава верен на същността си.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Access Hollywood – интервю с Джон Бароумън относно новия сезон

http://www.youtube.com/watch?v=EHFD3SRZg1A

Access Hollywood – интервю с Ийв Майлс и Меки Фифър за новия сезон

Бутон за зареждане на YouTube видео

Премиерата е на 8ми юли по Starz и BBC.

Starz пуснаха и първия официален трейлър, който загатва за основното събитие в новия сезон.

http://vbox7.com/play:54823ea4

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата