2 коментара
Riddick: Vin Diesel, David Twohy

Ще продължи ли Ридик хрониките си?

Работи се по трети филм за супергероя Ридик.

Изображение с име: Ще продължи ли Ридик хрониките си?Lionsgate, Дейвид Туои, създателят на „Пълен мрак (Pitch Black)“ и „Хрониките на Ридик (The Chronicles of Riddick)“, и Вин Дизел – актьорът, въплъщаващ самия Ридик, ще работят по трета част от поредицата – „Ридик“ (да, просто Ридик – явно вече ги мързи да измислят и нормално заглавие). Бюджетът на новия филм се очаква да бъде подобен на този на първия, което ще позволи рейтинг R (такъв се дава на филмите с изобилие от кървища и голота). Туои обещава филм, развиващ се на бързи обороти и изобилстващ от готини специални ефекти.

Като резюме на сюжета е отпуснато следното:

Предаден от собствения си вид и изоставен на опустошена планета планета, Ридик се бори за оцеляване срещу извънземни хищници и става по-силен от всякога. Скоро, ловци на глави от цялата галактика се впускат в преследване на Ридик, но се оказват само пионки в голям и сложен план за отмъщение. Получил на тепсия враговете си, Ридик отпуска мощна вълна от безжалостно отмъщение, след което зе завръща на родната си Фюрия, за да я спаси от унищожение.

Имайки предвид абсурдния край на Хрониките, тълкуванието на това резюме е трудно. От кого е предаден Ридик – от хората, от фюрианците, които уж са измрели, или от некроманците, чиито крал стана той в края на предишния филм? Как така планетата е хем опустошена, хем бъкана с извънземни хищници? Колко по-абсурдно силен може да стане Ридик от това, което вече е? А Фюрия не беше ли вече унищожена в началото на историята? Изглежда новият филм ще бъде също толкова изпипан сюжетно, колкото и предшественика му. Все пак и „Пълен мрак“, и „Хрониките на Ридик“ намериха повече от достатъчно фенове сред зрителите, което със сигурност ще избие разходите за третия филм. А кой знае – може и недоволните от Хрониките, като мен, да бъдат приятно изненадани? Може дори да му измислят свястно име? Първо обаче преговорите между големите клечки трябва да се финализират, тъй като нищо не е сигурно докато не получим потвърждение за започване на филмирането и за официална дата на излизане. Въпреки че понякога и това не стига, за да сме сигурни, както например при Джос Уедъновата „Вила в гората„.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата