3 коментара
True Blood

Готови ли сте за още истинска кръв?

Експлозивен тийзър, новинки и леки спойлери за пети сезон на True Blood, който ще започне в края на юни по HBO.

Може да е рано за пълен трейлър, но HBO разбират нетърпението ни за още епизоди на „Истинска кръв“. Миналият сезон беше интересен, но ни остави с чувството, че кулминацията му така и не е дошла. Ето защо чакаме с нетърпение да видим ще дойдат ли грандиозните събития в сезон 5. От телевизията много добре знаят за това и ни дразнят с експлозивен тийзър – виждаме кратки сценки с главните герои и чуваме може би основата на нова религия, според която Бог е създал вампирите, а не хората, по свой образ и подобие. Накрая имаме и взрив, който допълнително ни зарибява да чакаме лятото.

http://www.youtube.com/watch?v=IYxakb90pwo

Какво е важно да знаем за следващите серии на True Blood? Като начало, той ще е последният на Алън Бол като главен сценарист. Ако има шести сезон, Бол ще се завърне в екипа, но само като консултант на екипа от сценаристи, които и досега са му помагали със сценариите.

Връзката на Бил и Суки (Ана Пакуин) отново ще претърпи обрат в началото на пети сезон, така поне казва Стивън Мойер в интервю. Какво точно ще се случи – още не се знае, но така или иначе е ясно, че основният романс няма да приключи със сцената в четвърти сезон. Ще се променят и отношенията на Бил и Ерик – двамата доскоро се мразеха и си съперничеха за сърцето на Суки, но в новия сезон ще бъдат по-близки. Александър Скарсгард дори казва, че двамата ще имат „броманс“, макар и не в гей смисъла, който някои биха искали да вложат (и нищо чудно, че се прави това уточнение, защото много малко са строго хетеросексуалните герои в „Истинска кръв“).

Третият претендент за сърцето на Суки, който се дистанцира от нея в миналия сезон, върколакът Алсид (Джо Манганиело), може би ще има нова причина да продължи ухажването, след като изгони жена си. Но дали ще му остане време за любов – не се знае, тъй като го очакват много повече пререкания с глутницата върколаци, останали без лидер. Неговата роля този сезон ще е по-голяма, като той ще е по-агресивен и безцеремонен. Така става като завариш любимата си да ти изневерява с друг върколак.

Не е съвсем ясна основната сюжетна линия в пети сезон (може и пак да няма такава), но знаем, че ще се завърне старият (и неособено умствено стабилен) вампир Ръсел Едингтън, както и че ще видим още малко от света на феите. Този път героите обаче ще си имат по-директно вземане-даване с Вампирската Власт, организацията, която управлява вампирите и досега беше само споменавана с половин уста и обвивана в мистерии.

Изображение с име: true blood jessica debora an woll
Засега единствената официална снимка от пети сезон. Джесика вече не е беззащитно бебе-вампирче

Ще има и доста нови герои:

  • Кристофър Хейердал („Здрач“, „Старгейт: Атлантида“) ще се присъедини към актьорския състав като древен вампир, на име Дитер Браун.
  • Питър Менса („Спартак“, „Аватар“, „300“) ще бъде Кибве – представител на Вампирската Власт, който работи в Африка. Неговата роля ще бъде ключова в следващите събития, които ще разтърсят Бон Темпс.
  • Валентина Серви ще е друга мощна древна вампирка, този път с италиянски корени. Нейната героиня Салом е силна, властна и доста побъркана.
  • Кристофър Мелони („Закон и ред: Специален отряд“) ще е още един вампир с много сила и власт. Неговата роля ще е да се намеси в отношенията на Бил и Суки.
  • Един от най-интересните нови вампири ще бъде малкият Александър Дрю (изигран от Джейкъб Хопкингс). Превърнат във вампир още на 9, Александър запазва импулсивния си детски характер, но го смесва с жестокостта на възрастните. Малкото кръвопийче е още един член на Вампирската Власт и обича да измъчва хората около себе си.
  • Люси Грифитс („Робин Худ“) ще се появи като сестрата на Ерик. Тя също е била превърната от Годрик, а досега е отсъствала, защото е работила като двоен агент във Вампирската Власт.
  • Джайлс Матю ще изиграе мистериозен бисексуален мъж, на име Клод. Джесика (Дебора Ан Уол) ще се заинтригува от младежа, но дали той ще бъде следващото й гадже и дали тя ще го задържи, при положение, че трябва да се състезава не само с жени, но и с мъже, предстои да видим.
  • Камила Лъдингтън ще изиграе феята Клодет, сестра на Клод. Феята ще даде малко безплатен акъл на Суки, която явно пак ще има нужда от такъв.

 

Аграрно-вампирски романс или напрегната драма, която изпива кръвта – „Истинска кръв“ продължава да е един от най-успешните сериали на HBO. Ще почакаме още малко до лятото, за да ни побият ледените тръпки от новите епизоди.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата