independence-day

Дните на независимостта

Готвят се две продължения на „Денят на независимостта“, като идеята е да се привлекат отново Роланд Емерих и Уил Смит, въпреки нескромните им изисквания.

Изображение с име: will_smithМакар твърде американско-патриотичен и дори леко блудкав, филмът Independence Day е една от класиките на жанра. Затова не бива да се изненадваме на намеренията на Fox да изтупа и този стар интелектуален продукт от натрупалата се по него прах и да го възроди чрез два нови филма.

Планове за това нещо има много отдавна, но високите изисквания на звездите, реализирали филма през 1996, поуспокоиха набързо страстите. Намерението на продуцентската къща е да върне режисьора Роланд Емерих за новите филми, както и Уил Смит за главната роля. Проблемът обаче е, че двамата са с много по-висок статус в Холивуд, отколкото бяха преди 15 години. Колко е поискал Емерих не се знае, но цената на Уил Смит е известна – чернокожият веселяк иска 50 милиона долара, за да участва в двата филма. Освен това иска да се намерят роли и за жена му, и за дъщеря му. Явно шуробаджанащината не вирее само в България.

Колкото до сценарий – знае се, че такъв вече съществува, но подробности не се отпускат. Очаква се да има обща история между филмите, но всеки от тях да има собствен завършек, вместо да изглеждат като един голям филм, разрязан на две. Има и опция да се продължи без Уил Смит, а вместо него или да се наеме друг актьор, или да се вкара друг главен герой. При това положение обаче не е ясно доколко филмът би имал успех в САЩ, където самото име на Уил Смит е достатъчно, за да скочат продажбите на билети.

Всъщност, не е ясно и доколко самите филми ще имат голям успех. Доста извънземни инвазии се изредиха на злощастната ни планета от 1996 насам и сценаристите ще трябва да измислят нещо наистина завладяващо, за да се отличат. От друга страна, самото име „Денят на независимостта“ би трябвало да осигури достатъчно зрители, разчитащи на топлите спомени от оригинала. Така или иначе от студиото не бързат и ще направят всичко възможно за да изпипат детайлите и да подсигурят успеха си.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата