6 коментара
the walking dead 52989

„Живите мъртви“ подготвят своя трети сезон

The Walking Dead обещава повече темпо за следващите си 16 епизода.

Обожаван от едни и плют от други, сериалът „Живите мъртви“ продължи с чупенето на рейтингови рекорди и през втората си година. Завръщането на The Walking Dead през октомври се подготвя доста внимателно и вече имаме доста подсказки относно това, което ще видим от зомби-сериала наесен.

Следващите серии ще се развиват основно в затвор. На това необичайно място Рик и групата оцелели ще намерят следващото си скривалище, но определено там няма да се чувстват в такава безопасност, каквато усещаха във фермата. Затворът ще предостави доста мрачна и депресираща обстановка, която ще държи оцелелите в постоянно напрежение. Оттам и скоростта на развитие на сюжета ще бъде много по-голяма – вместо да се тръшкат в сълзи и да се карат един с друг, героите ще се борят с много по-големи и животозастрашаващи проблеми.

Изображение с име: The-Walking-Dead-Season-3-prison

Естествено, фокусът няма да се измести от човешката драма. Глен и Маги, едни от малкото герои, които феновете не мразят и не желаят да видят мъртви (за разлика от Лори например, която е на другия полюс), ще продължат своята връзка в трети сезон. Какво точно ще правят те през следващите 16 епизода не се знае, но е 99% сигурно, че двамата ще останат живи и влюбени. Въпреки че има и моменти, които насочват на обратната мисъл, като например една от сцените в клипчето най-долу.

По-мрачно изглежда бъдещето за Хършел. Един от изпълнителните продуценти, Глен Мазара, призна в интервю, че в началото са планирали да убият Хършел в края на втори сезон. „В последствие обаче преброихме труповете и решихме, че да убием и него ще ни дойде в повече“. Хършел загуби фермата си, а ще поостане и още малко, за да загуби напълно дъщерите си. Едва ли обаче от оцеляването на героя ще има много смисъл за по-далечното бъдеще, така че нищо чудно старецът да си замине рано-рано.

В края на миналия сезон на Рик се наложи да вземе някои трудни решения – да убие най-добрия си приятел, за да защити семейството и честта си и да заеме позицията на твърд, дори тоталитарен лидер на групата. Очевидно, Рик става по-нестабилен и вече няма да бъде такъв добряк. Той става все по-строг с членовете на групата, тъй като знае, че без него са загубени. Но дали ще запази човечността си или ще се превърне в безчувствено чудовище, което съществува единствено, за да осигури оцеляване на близките си?

Лори (Сара Уейн Калис) ще продължи да бъде централна героиня, колкото и да е дразнеща за много от феновете. Затворът и случките в него ще поставят ново изпитание пред връзката й с Рик. Тоест, чакат ни нови драми и в тази насока. Нека не забравяме и факта, че Лори е бременна.

Изображение с име: the-walking-dead-season-3-lori
Мнозина се надяват този сезон да видят Лори разкъсана от зомбита и застреляна в главата, за да не се върне от мъртвите както в Prison Break

Едно от оплакванията на феновете относно първите два сезона е свързано с Карл. Малкият Граймс постоянно забърква проблеми, за които другите опират пешкира. Детинщините му и неспособността да се задържи пред неособено бдителните очи на майка си ядосаха мнозина, тъй като станаха причина за смъртта на Дейл и нападението над Хершеловата ферма. Изпълнителният продуцент Глен Мазара обаче го защитава в свое интервю. „Всички питат защо Карл просто не си стои в къщата“, казва Мазара. „Ами как да стои – там е скучно! Той е малко момче, което иска да изследва. Намира зомби в калта и прави това, което всеки Хъкълбери Фин би направил – ще замерва чудовището с камъни.“ Все пак сценаристът се е вслушал във фенските негодувания и е решил да накара малкия пикльо да порасне в трети сезон. „Ще развием образа на Карл като един вид войник-дете във войната срещу зомбитата. Той ще стане много, много ефективен и полезен за групата оцелели. Вече няма да е дете, нуждаещо се от грижи и озаптявания – този Карл си замина.“ Ще порасне ли Карл достатъчно бързо, за да може сам да се оправя както с глада на зомбитата, така и с недоволните фенове, предстои да видим.

Очаква ни и изненадващо завръщане – Майкъл Рукър отново ще се появи в ролята на Мърл. Дали отново ще е халюцинация, появила се в труден момент във въображението на брат му Дарил или ще се намеси по-активно в историята като отмъсти за бруталното си изоставяне – можем само да подозираме, че е второто, тъй като такава е историята в комиксите.

В трети сезон на „Живите мъртви“ ще видим и доста нови герои. Една от тях е Мишон, която ще се играе от Данай Гурира. Всъщност, ние вече сме я виждали – в последния епизод от втори сезон тя се появи с две безръки зомбита на каишка, спасявайки Андреа с мечовете си. Феновете на комиксите чакат с нетърпение нейната поява в сериала, защото тя им е една от любимките. Мишон е адски сръчна с мечовете и леко побъркана, което я прави истинска машина за убиване. Така и Андреа се оказва в най-трудна позиция, в сравнение с останалите герои. Мишон може да й е спасила живота в края на втори сезон, но не се знае дали няма да отсече и нейната руса глава в началото на третия, просто защото така й е хрумнало.

Изображение с име: Walking-Dead-Season-3-Michonne-

Дейвид Морисей („Доктор кой: Следващият доктор“, „Първичен инстинкт 2“) пък ще играе друг култов герой от комиксите, който тепърва ще се появява на малкия екран – Губернатора. Той ще бъде и основният злодей за сезона – по-страшен дори от зомбитата. Робърт Киркман, основният сценарист, казва за него, че определено няма да смекчават образа от комикса: „Губернатора в сериала определено ще е като този от комикса. Той е герой, когото хората обожават да мразят – той ги развлича, но и ги кара да се страхуват от него. Ще бъде много важен и многопластов герой. А Дейвид Морисей е направо страхотен!“

Всъщност, идеята на новия сезон ще бъде да се вкарат нови опасности за героите, но в човешка форма. Киркман обяснява: „Планът винаги е бил историята да еволюира по естествен път до момент, в който зомбитата стават по-управляема заплаха. С тях знаеш правилата, знаеш как да се оправиш. Те се превръщат в нещо, което не е толкова страшно, стига да не се издъниш. Но хората не следват правила и винаги правят нещо изненадващо – способни са да ти причинят по-лоши неща, от това да те изядат. Определено ще станем свидетели на много лоши неща.“ Именно предводител на такава група от лоши герои ще бъде и Губернатора. Анархията на покосения от зомби-апокалипсис свят е възможност именно за такива хора да извадят своята жестокост наяве.

Ето и самия екип зад сериала в първото клипче зад кадър на трети сезон, който започна снимки през май.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата