1 коментар
green-lantern-banner-image

Зелена светлина за Зеления Фенер 2

Warner Bros обявиха, че имат вяра в поредицата въпреки неубедителното представяне на първата част.

Изображение с име: greenlanternmovietrailerВъпреки лошото представяне в боксофиса и негативните ревюта за първата част все пак ще видим продължение на „Зеления Фенер“ (Green Lantern). Филмът до сега е припечелил скромната сума от 118 милиона долара при бюджет от 200 плюс още 100 за рекламната кампания. Изявлението на „Warner Bros“ идва в доста съмнителен момент и може да се тълкува като поредния напън на компанията да промотира филма, за да успее да си избие загубите.

Дали наистина ще видим нов „Зелен Фенер“ или това е само рекламен трик не се знае, но все пак вече има няколко зачислени имена към проекта. Сценаристът Майкъл Голденбърг (Harry Potter and the Order of the Phoenix) ще бъде подпомаган от екипа, който е написал първата част, при изготвянето на сценария. Също така се очаква голямата звезда на филма Раян Рейлнолдс да се завърне в главната роля. Едно е сигурно обаче – режисьорът Мартин Кембъл е отказал да бъде част от проекта.

„Warner Bros“ обявиха, че „още вярват“ в поредицата и затова са дали светлина на продължението.Изображение с име: GreenLanternHall

От компанията се нуждаят „Зеления Фенер“, въпреки лошото начало, да се окаже печеливша поредица, защото това лято приключва Хари Потър – с осмия си филм. Изглежда това доста притеснява Warner Bros, защото един сигурен източник на приходи привършва. Освен със Зеления Фенер, те ще се опитат да попълнят бюджета си с нови проекти, които ще пробват да се превърнат в поредици – филм за „Тарзан“ и екранизация на поредицата книги „Изгубените години на Мерлин“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата