1 коментар
Game of Thrones Genesis

Игра на тронове… буквално

Имате шанс лично да си поиграете на тронове с A Game of Thrones: Genesis

Всички знаем, че ако Холивуд забележи печеливша идея, той бърза да я изстиска финансово от всички възможни страни. Е, това невинаги е лошо.

Хитовият сериал по книгите на Джордж Р. Р. Мартин (който, с риск да се повторя, даде първото си интервю пред българска медия именно пред SciFi.bg) е адаптиран и за компютърна игра. Тя се казва „Игра на тронове: Зараждане“ и излиза на 30 Септември, а разработчиците от Ubisoft пуснаха официален трейлър. В клипчето виждаме микс от кинематографични сцени и кадри от самата игра.

Изображение с име: agot-genesis

Компютърната стратегия ще вкара играча в Седемте кралства на Вестерос и ще го задържи там в продължение на около 1000 години. От компютърната стратегия в реално време ще се зароди същинската „Игра на тронове“, която гледаме в сериала по HBO. Играчът ще основе Кралствата на Вестерос, ще ръководи армията на Крал Таргариен, когато завзема Железния трон, ще участва в инвазията на Егон завоевателя и т.н. Отново авторът на „Песен за огън и лед“ надзирава проекта и неговото експертно мнение помага атмосферата да бъде максимално близка до тази от книгите.

Не са известни много подробности около геймплея, но се знае, че целта на играта е да се завоюва Железния трон. Това може да стане като се събере определено количество „престиж“, който се влияе от постиженията на играча в дипломацията, военното дело, икономиката и задкулисните интриги. Всяка фамилия разполага със специални единици и умения. Така например Старк имат вълчища, а Баратеон – по-добри стрелци. Играчът трябва да се възползва от тях, независимо дали играе в кампания или в директна битка с някоя от фамилиите.

Повече за играта можете да научите от официалния й сайт, а трейлъра можете да гледате тук:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Междувременно Питър Динклидж спечели наградата Еми за най-добър поддържащ актьор. Актьорът е шокиран от получаването на статуетката, тъй като изобщо не е очаквал да спечели. Рядко заетите във фантастичния жанр се добират до такова признание, още по-малко пък такива с ръста на Динклидж. Актьорът ще се завърне и във втори сезон, а жена му, Ерика Шмид, е бременна и се очаква скоро звездната двойка да се сдобие с първото си дете.

Между другото, споменах ли за интервюто с Джордж Р. Р. Мартин?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата