7 коментара
omen1

Калан и Ричард се завръщат

Новият роман за Калан и Ричард ще бъде издаден на 16 Август след редица отлагания.

„The Omen Machine“ е поредният роман, който ще проследи приключенията на Майката изповедник Калан Амнел и Търсача на Истината Ричард Рал.  Излязлата през 2007 „Изповедник“ се считаше за последната книга за Калан и Ричард, като авторът Тери Гудкайнд обяви, че ще се занимава със странични проекти.

На 2 Април 2010 тази информация беше опровергана, след като в YouTube беше качен трейлър, промотиращ нов роман за Калан и Ричард, който да бъде издаден през Февруари 2011. Във форума на автора беше потвърдено, че историята ще се развива непосредствено след действието в „Изповедник“. През Февруари книгата беше отложена за 19 Юли, а преди няколко дни Гудкайнд обяви във фейсбук, че датата се изтегля за 16 Август със следния пост:

Изображение с име: n363827

 

Не съм щастлив да обявя, че издателят ми премести датата на излизане на „The Omen Machine“ за 16 Август. Признаци за невероятно голямо търсене породиха страх от недостатъчно бройки. Издателят ми искаше да се увери, че всеки който иска, ще може да се сдобие с копие. Въпреки че съм разочарован от забавянето, прекрасно е да знам колко сте развълнувани да прочетете новия роман за Ричард и Калан. Благодаря ви за ентусиазма и подкрепата.

 

Все още не се знае дали „The Omen Machine“ ще бъде част от „Мечът на Истината“ или ще постави старт на нова поредица в същата вселена.

Книгата ще бъде 608 страници ето и резюмето й:

„Инцидент води до откриването на мистериозна машина, която е лежала скрита дълбоко под земята безброй хилядолетия. Машината се пробужда и започва да предсказва незначителни събития.  Поличбите се оказват невероятно точни и дори още повече зловещи. Докато Зед се опитва да унищожи зловещото устройство, машината предрича събитие с големи последствия, в което участват Калан и Ричард и което не може да бъде спряно. Катастрофата наближава и машината разкрива, че може да се предотврати – но на огромна цена. Животът на Ричард, Калан и всички около тях ще бъде силно разтърсен…“

Няма информация кога книгата ще излезе на българския книжен пазар.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата