3 коментара
warhammer

Космически войни с орки и елфи

На 9 Септември излиза нова компютърна игра, вдъхновена от настолна такава. Ако търсите начин да се пренесете 38 000 години в бъдещето и да разпарчетосвате орки с електрическа резачка, това е вашият шанс.

Изображение с име: space marine
Главният герой е безмилостен с враговете си от другите раси.

Ако някой не вярва, че настолните игри могат да са източник на вдъхновение за много по-сложни продукти, нека се запознае с проекта Battleship. Ако все още се съмнява, нека да продължи да чете.

На 9 Септември (3 дни след премиерата в САЩ) в България излиза играта Warhammer 40,000: Space Marine, достъпна за PS3, Xbox 360 и компютър. Разработката на THQ представлява 3rd Person Action/Shooter, ситуиран 38 хиляди години в нашето бъдеще. Сред различните фракции, които владеят вселената по това време са Империята на човека, Орките и Елдарите, а те съществуват в постоянен конфликт. Главният герой на играта е Тит. Той и неговите спътници изпълняват различни мисии, целящи взимането на надмощие от страна на човечеството в безкрайната война срещу другите раси. Акцентът в играта пада върху битките от близко разстояние, като кървавите и бруталните сцени не се спестяват. Играчът ще има възможност да изпробва различни оръжия срещу враговете си – от електрическа резачка, която разпарчетосва орки по особено зрелищни начини, до снайпер, позволяващ усмъртяване отдалеч. Възможни са и специални екзекуции, наподобяващи фаталититата от „Смъртоносна битка“, когато врагът е омаломощен. Графиката тук не внася поредната революция в компютърния дизайн, но е повече от прилична и адекватна на атмосферата на света през четирийсетхилядната година.

Изображение с име: tainted spyker
Вероятно един от босовете на играта. Изглежда готино.

Ако още не сте се досетили на какво се основава играта, то ще ви подскажа – на настолната игра Warhammer 40,000 от 1987 година. В нея всеки играч започва с равен брой единици на бойното поле върху дъската. Възможни са различни сценарии по избор, който могат да накарат играта да продължи половин час или цял ден. Играе се на ходове, като успехът зависи от позициите на дъската и от хвърлянето на заровете. Играта е популярна зад океана, като и до днес има редовни турнири по нея. Именно тя дава фентъзи обстановката за Warhammer 40,000: Space Marine, редица книги и още няколко видеоигри.

Засега играта изглежда добра, дори задължителна за феновете на франчайза. Повече за нея можете да видите на официалния й сайт – http://www.spacemarine.com/

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата