1 коментар
dead-shadows-movie-poster-95f7a

Лоша поличба ли са кометите?

Определено да, ако се съди по бруталния трейлър на Dead Shadows.

Филми като Iron Sky едва ли ще минат някога по българските кина. Ще е явление дори ако ги купи някоя кабеларка. Въпреки това те определено заслужават повече хора да разберат за тях и евентуално да намерят начин да ги гледат. Днес попаднахме на още един такъв – френска фантастика с уау-ефект в трейлъра.

http://www.youtube.com/watch?v=nFnIS7jZI-Y

Както виждате от клипчето, Dead Shadows определено не бива да се бърка с Dark Shadows. Нито пък с филм, който става за деца.

„Мъртви сенки“ разказва ужасяващата история на Крис, чиито родители са брутално убити преди 11 години, когато Халеевата комета е била видима от Земята. Тази вечер ще се появи нова комета и всички в блока му ще се съберат на купон, за да отпразнуват събитието (възползват се от повода, за да се напият и да се… опознаят), въпреки слуховете, че кометата е предвестник на апокалипсиса. Когато се смрачава и се появява кометата, хората започват да се държат странно – стават дезориентирани, а след това агресивни. Накрая започват да мутират в същества, които очевидно не са от този свят. Крис и малцината незасегнати трябва да избягат от блока и да се преборят за оцеляването си. Но дали ще се измъкнат от ужаса живи?

Очевидно е, че сюжетът не блести с особена оригиналност, а и ефектите с пипалата са взети назаем от други подобни американски филми. Dead Shadows много напомня на Skyline с извънзмните от Species. Тук обаче героите са французи, действието се развива в Париж, а френският екип зад филма явно не е страдал от същите ограничения, с които се цензурират повечето американски ленти.

За финал, ето и тийзърче, в което да се запознаете с повечето от мутиралите гадове. Премиерата на „Мъртви сенки“ е на филмовия фестивал в Кан, който ще продължи до 27 май.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата