1 коментар
Alphas

Малко по-пълен трейлър на „Алфи“

Макар да изглежда като огледало на много досегашни провали, syfy възлага големи надежди на новото попълнение в лятната програма.

Изображение с име: AlphasЗа съжаление, „Алфи“ не е галеното име на „Алф“, а сериалът-копие на „Герои“ и „Специален екип 2“, за който ви разказахме преди време, част от лятната програма на syfy. Телевизията продължава да разчита на успеха му, въпреки че новият трейлър не показва абсолютно нищо оригинално или интригуващо в поредната екранизация на история за хора със свръхестествени способности. Няма хумор, няма обща залетена история, която да те накара да гледаш и следващия епизод – просто сериалче, в което всяка седмица ще става дума за нов алфа-престъпник, когото алфа-полицаите ще залавят. Или поне така изглежда засега. Ето го и трейлърът:

http://www.youtube.com/watch?v=0zHxFaFAU1w

Изображение с име: Кристана Локън
И Кристана Локън не помогна на предишния опит на телевизията да направи сериал за хора със специални способности, които ловят... хора със специални способности.

Изненадващо, очакванията зад океана са далеч по-оптимистични от моите. Там явно си мислят, че модата на свръхестествените способности е в разгара си. Явно критиците и продуцентите имат кратка памет, защото неотдавна syfy опитаха нещо подобно с „Неуязвимата Джейн“, който не оцеля след първия си сезон въпреки звездата от „Терминатор 3“ и „Смъртоносна битка“ Кристана Локън. Може да им простим, че не са чули за спирането на „Необикновено семейство“, защото явно са замисляли „Алфи“ преди брадвата да падне върху сериала на АВС. Ще преглътнем дори и че не са взели предвид невъобразимото падение на „Герои“ – сериалът, който започна шокиращо добре, стана страхотен хит, след което рязко влоши качеството си и стана мразен от фенове и критици, преди да бъде спрян след четвъртия си сезон. Но има и други примери. Разбира се, има и примери за обратното – в „Истинска кръв“ продължават да никнат нови и нови свръхестествени същества със способности над човешките, „Хейвън“ също върви добре. Да не говорим за филмите. Но киното е друга история – там историята е кратка и се разчита на специалните ефекти. В телевизията историята е ключовият фактор, който прави сериалите хитови, хуморът и интригата. Засега изглежда, че в „Alphas“ тези фактори липсват. Дали греша, ще разберем на 11 юли, когато е премиерата на пилотния епизод.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата