1 коментар
Once Upon a Time Poster 576u

Новини и спекулации за втори сезон на „Имало едно време”

Статията съдържа малки спойлери за предстоящите епизоди на Once Upon a Time!

Въпреки че втори сезон на хитовия сериал на телевизия АВС „Имало едно време” ще започне на 30 септември тази есен, снимките вече текат, а покрай тях изтече и доста информация за това, как ще се развият събитията в Сторибрук,след като г-н Голд освободи Магията в градчето.

Заглавието на първи епизод е „Strange Things” – „Странни неща”, а това, което се знае за него, е че историята ще продължи оттам, откъдето спря. Радващото е, че тук няма да се използва трика от други сериали за закърпване на сюжета след драматичен финал, когато просто разказът прескача в бъдещето и обяснява събитието в течение на няколко епизода, за да разтяга повече локуми. Липсата на такъв скок е доказателство, че сценаристите са достатъчно уверени в себе си и знаят посоката, в която искат да развият историята.

Изображение с име: 547807_370017163070375_855824454_n
странни неща се случват в Сторибрук след развалянето на проклятието

След като Ема вече знае кои са родителите и, предстои семейно събиране, но, по думите на създателите на сериала, то ще е по-скоро странно, отколкото щастливо. Снежанка и Чаровният принц са възвърнали спомените си, така че дъщеря им ще трябва да опознае истинските им самоличности, които са доста различни от скромната Мери-Маргарет и нерешителния Дейвид. Предполагам това, че са на една и съща възраст, ще допринесе за неловката атмосфера на срещата…

Независимо дали ще е щастливо или не, много е вероятно това събиране да не продължи дълго – фотосите от снимачната площадка показват сцени, в които участват Хенри и Принца, но не и Снежанка и Ема, а също и такива, в които изглежда, че Принцът преследва Джеферсън (Лудият шапкар). Според съобщенията, на Дженифър Морисън (Ема) в туитър , тя участва в множество сцени на закрито, заснети на зелен екран, заедно с Джинифър Гудуин (Снежанка) – ако по някакво стечение на обстоятелствата, двете са преминали през вълшебната шапка, предстои да видим нова приказна реалност. Възможно е да е Невърленд – след като вече беше потвърдено, че Капитан Хук ще се появи през новия сезон, Вълшебната страна на Оз, или пък отново Страната на Чудесата.

Адам Хоровиц и Едуард Китсис – създателите на сериала, вече потвърдиха, че ще бъде разкрита цялата история на Реджина, както и каква е била съдбата на нейната майка Кора. Тъй като името Кора произлиза от гръцката дума за сърце, запалените фенове на сериала спекулират (според мен с право), че всъщност тя е Кралицата на Сърцата. Това навежда на мисълта, че завръщането в Страната на Чудесата е не само вероятно, но и сигурно.

Изображение с име: tumblr_m7quysleX11rnf3pxo2_400
Синкуа Уолс е новият Ланселот.

Друга възможна дестинация на Ема и Снежанка е приказната страна – предстои да разберем, защо героите не се върнаха в нея, след като проклятието беше развалено. Дали всичко е опустяло и са останали само празни сгради и гори, дали зловещият дим е оставил само руини след себе си, или цялата реалност вече не съществува, е една от загадките, които ще бъдат разкрити през втория сезон.

Една от основните теми, ще бъде тази, за възсатовяването на спомените на приказните герои и как тези спомени взаимодействат с новия им начин на живот. Ще бъде разкрита самоличността на някои познати герои, като доктор Уейл, за когото вече има десетки хипотези на фенове – от Хук (малко вероятно, все пак има две ръце), през принц Ерик (любимият на малката русалка), до китът Монстро от Пинокио –  едно от значенията на името му е кит (от англ.). Моето предположение е, че приказната самоличност на доктора е Джак, от „Джак и бобеното зърно”, от една страна, защото вече беше обявено, че този персонаж ще се появи през сезона, от друга – защото поведението на Уейл донякъде напомня за него.

Вече са обявени не само актрисите, които ще се превъплътят в Мулан и Спящата красавица – съответно Джейми Чънг и Сара Болджър, но и изпълнителите зад принц Филип – Джулиан Морис и сър Ланселот – Синкуа Уолс. Наличието на последния, вероятно означава, че „Имало едно време” ще ни отведе и в приказната реалност на средновековна Англия…

Любимецът на зрителите, Джордж Гарсия („Изгубени”,”Алкатраз”), също ще се включи в шоуто, но ролята, която ще изпълнява, засега е тайна. Повечето фенове в интернет-пространството предполагат, че най-вероятно той ще бъде Великанът от „Джак и бобеното зърно”.

Изображение с име: julian-morris-prince-phillip
Джулиан Морис ще бъде любимият на Спящата красавица

Остава да се разреши и малката загадка с името на Чаровния принц – той ни беше представен като Джеймс, но онези, които са гледали внимателно, знаят, че това всъщност е името на мъртвия му брат-близнак. Името на героя в Сторибрук – Дейвид, може да се окаже истинското. Едва ли има някой, който да не е чувал притчата за Давид и Голиат – точно както героят от притчата, принцът е бивш овчар, който чрез смелост и решителност, побеждава не едно чудовище в хода на сериала.

Засега все още не се знае на какъв етап от сезона ще започне да се разплита историята около Белфайър (сина на Румпелщилцхен), която е любима на много фенове и ключова за сюжета. Въпреки това – както се вижда от всички новини за втори сезон – Once Upon a Time в никакъв случай не е от сериалите, които разчитат на стари лаври, за да задържат феновете си. Проклятието е развалено, но новите серии ще бъдат не по-малко интересни и наситени със събития и нововъведения!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата