D23Download-Large

Новини от Дисни

На своя панел за фенове D23 Дисни представиха бъдещите си проекти. Чакат ни много нови анимации, филми за супергерои и приказни интерпретации.

В два поредни дни, по време на Дисни Експо D23 – най-голямото събитие за фенове на Disney, от студиото разкриха нова информация за предстоящите анимационни и игрални проекти на всички негови подразделения – Disney Studio, Pixar, Marvel и Lucasfilm.

Сред гостите на събитието бяха много от актьорите, участващи в продукции на студиото, сред които Анджелина Джоли („Господарка на злото“), Кристен Бел („Замръзналото кралство“), Антъни Хопкинс, Том Хидълстън и Натали Портмън („Тор: Светът на мрака“), Крис Еванс, Антъни Маки и Себастиан Стан („Завръщането на първия отмъстител“) и др.

В първия ден на конференцията бяха представени анимационните проекти, за които легендарният режисьор Джон Ласитър, творчески директор на Walt Disney Studio и Pixar Animation Studios, сподели: „Сега е фантастично и вълнуващо време за Disney и Pixar. Хората, които работят в трите студия, са много талантливи, а филмите, които създават, са затрогващи, красиви, но и много различни. Щастлив съм, че имаме възможност да ви ги представим днес.

Режисьорите на анимационното приключение „Замръзналото кралство“ – Дженифър Лий и Крис Бърг („Тарзан“) – представиха непоказвани кадри от филма. Носителката на награда „Тони“ Индина Менцел, която озвучава в оригинал героинята Елза, развълнува феновете в залата с първото изпълнение пред публика на песента „Let It Go” от филма, който ще гледаме дублиран на български тази зима от 29 ноември.

Изображение с име: bilde

Бяха разкрити и детайли за новите приключения на феята Камбанка в „Камбанка и феята пират“ на Disneytoon Studios, който ще излезе на голям екран у нас през август 2014 г. Режисьорът Пеги Холмс („Камбанка и тайната на крилете“) представи Кристина Хендрикс, която ще озвучи в оригинал феята пазителка на прашеца Зарина и Том Хидълстън, който ще даде гласа си на младия пират Джеймс, който по-късно ще се прочуе като Капитан Хук.

Очарователната и забавна история „Добрия динозавър”, с премиера на 30 май 2014 г., беше представена от сърежисьора Питър Сон и продуцента Денис Рийм („Колите 2“, „Високо в небето“). Освен първи кадри от анимацията, те представиха и актьорите, които ще озвучават главните герои – Лукас Неф, Бил Хедър, Джуди Греър, Нийл Патрик Харис, Джон Литгоу и Франсис МакДорманд.

Изображение с име: the-good-dinosaur

Заедно с „The Good Dinosaur” се очаква и късометражния филм на Disney/Pixar „Party Central” с любимите на всички таласъми Майк и Съли, които се събират отново със своите Озма Капа приятели за един лудешки парти уикенд в Университета за таласъми.

Другият анимационен проект на Disney Animation Studios, който провокира интереса на гостите на D23, е „Big Hero 6”, с премиера на голям екран на 7 ноември догодина. Режисьорът Дон Хол представи концептуални рисунки и кратка история на приключенската комедия за брилятния Хиро Хамада, истинско чудо на роботиката.

Режисьорът Андрю Стантън („Търсенето на Немо“, „УОЛ-И“) и продуцентът Линдзи Колинс представиха актьорите, които ще чуем в „Търсенето на Дори“ – продължението на океанското приключение на Немо, наградено с Оскар. Към Елън Дедженерис, която озвучава Дори, се присъединяват Албърт Брукс като Марлин, Даян Кийтън като Джени, майката на Дори, Еуджен Ливай като бащата на Дори, Чарли, и Туай Бурел като Бейли. Премиерата на „Търсенето на Дори“ е в края на 2015 г.

Изображение с име: Disney-Pixar-Finding-Dory

През втория ден на конференцията председателят на управителния съвет на Walt Disney Studios Алън Хорн, президентът на Disney Live Action Production Шон Бейли и президентът на Marvel Studios Кевин Фейдж представиха игралните продукции на студията – „Тор: Светът на мрака“, „Завръщането на първия отмъстител“, „Господарка на злото“, „Мъпетите 2“ и „Спасяването на мистър Банкс“, който ще видим през януари.

Кевин Фейдж, Том Хидълстън, Натали Портман и сър Антъни Хопкинс представиха непоказван досега разширен откъс от „Тор: Светът на мрака“, който, за съжаление, няма как да ви покажем. След тях на сцената се качиха Крис Еванс, Антъни Маки и Себастиан Стан от другата предстояща продукция на Marvel Studios, която ще гледаме през април – епичния екшън „Завръщането на първия отмъстител“ – проследващ продължението на събитията в „Отмъстителите“.

Интересни подробности около следващия „Тор“ са текущото пренаписване на някои части от сценария, презаснемане и вкарване на допълнителни сцени във филма. Въпреки че премиерата е след по-малко от 3 месеца, режисьорът Алън Тейлър постоянно доизпипва нещата и не се свени да повика актьори за допълнителни снимки. Така например Антъни Хопкинс презаснема сцените си, за да пресъздаде по-добре изискваната атмосфера, а Том Хидълстън наскоро е участвал в допълнителна сцена с Локи. Това обаче не е новост за филмите на Марвел, а напротив – начин на екипа да подобрява крайния продукт до последния момент (или дори след него – Джос Уедън засне сцена за финалните надписи на „Отмъстителите“ след премиерата на филма).

Изображение с име: The-Dark-World-Movie-Poster-banner

Деймън Линделоф и Брад Бърд представиха една от най-загадачните и очаквани продукции догодина – „Tomorrowland”. Двамата създатели на филма показаха на феновете в залата мистериозни артефакти, разкриващи странни символи. Те са намерени случайно в кутия с етикет „1952“ в мазето на сградата на Disney Animations, известно като „Моргата“. Представянето разпали допълнително интереса на публиката, която и без това очаква с нетърпение интригуващата история, която повдига толкова много въпроси, на колкото и отговаря.

На панела на Disney Live Action Production Шон Бейл представи още четири очаквани кинопроекта заедно с някои от участващите в тях звезди. Анджелина Джоли говори за героинята си във филма „Господарка на злото“, който е с премиера през юли 2014 г. Туай Бурел, който играе агентът от Интерпол Жан-Пол Наполеон в „Мъпетите“ 2, се появи на сцената по особено ефектен и забавен начин в мъничката кола, в която ще го видим и във втория филм за необикновените приключения на мъпетите през пролетта на 2014 г.

Изображение с име: angelina-jolie-maleficent_467x282

Най-голямото фен събитие на Disney за годината завърши с появата на Б. Джей Новак и Джейсън Шоутърсман, които разказаха за ролите си в комедията „Спасяването на мистър Банкс“, посветен на невероятната история за заснемането на класическата анимация на Disney „Мери Попинс“. Във филма, който у нас е с премиера през януари 2014 г., двамата актьори влизат в ролите на братята Робърт и Ричард Шърман, получили „Оскар“ за незабравимите песни от филма. Новак и Шуотърсман изпълниха на сцената в Анахайм песента „Let’s Go Fly A Kite” от „Мери Попинс“, но най-големите овации обра самият Ричард М. Шърман, който се появи на сцената до тях и изправи публиката в залата на крака.

Кой от тези филми очаквате с най-голямо нетърпение? Или вашите фаворити изобщо не са сред проектите на Дисни?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата