2 коментара
Space Wallpaper HD fullsize

Официална поръчка за космически сериал

Killjoys ще разказва за космически ловци на глави и ще се излъчи през 2015 г.

Предишните проекти на Ловрета са все с тийн-елементи и силни жени за главни героини. Дали сценаристката ще се справи с по-мъжка концепция?
Ана Силк е сукуба в „Изгубено момиче“. Предишните проекти на Мишел Ловрета са все с тийн-елементи и силни жени за главни героини. Дали сценаристката ще се справи с по-мъжка концепция?

Не знаем какво се е случило в екипа на Syfy, но явно е имало сериозни сътресения, тъй като от фантастичната телевизия обявиха… нов фантастичен сериал! След обявяването на безкрайните и безбройни проекти „в развитие“, най-накрая започнаха да пристигат новини за официални поръчки. И след дългогодишната суша вече имаме цели три космически сериала, които със сигурност ще се случат!

Най-новият такъв е Killjoys, продуциран от компанията зад Orphan Black и създаден от Мишел Ловрета, жената зад Lost Girl и The Secret Circle. Главните герои са трима междупланетарни ловци на глави, които живеят на бързи обороти и обичат забавленията. Те са се заклели да останат безпристрастни докато преследват издирваните из Куад – далечна слънчева система на прага на кървава галактическа класова война. Космическата приключенска драма ще има 10 епизода през първия си сезон и те ще са готови за догодина.

„С експлозивен екшън, умно разработени герои, забавление и провокативни сюжетни линии, Killjoys има всички необходими съставки, за да стане перфектната добавка към разширяващия се наш каталог от качествени научно-фантастични драматични сериали“, казва Дейв Хауй, президента на телевизията.

Засега всичко около този проект изглежда почти перфектно. Евентуалните притеснения, които името на създателката може да ви донесе, би трябвало да не са особено съществени – и „Изгубено момиче“, и „Тайният кръг“ може да изглеждат тийнейджърски и леко несериозни, но и двата са сред най-доброто, което жанровете им могат да предложат. А може щипка лековат хумор да е точно това, от което едно космическо трио в нажежена предвоенна обстановка има нужда, за да предложи идеалните истории.

Ако трябва да бъдем честни, оригиналната поръчка за този сериал е дошла от канадския тв-канал Space, тоест сериалът ще бъде канадски (каквито са и гореизброените). Syfy просто е видяла потенциал в проекта и се е включила с финансиране още преди да бъде готов (което всъщност е доста честа практика за тях). В това също няма нищо лошо, тъй като обикновено канадските сериали, макар и по-нискобюджетни, са по-разнообразни и оригинални от американските (стига това да е качеството, което цените по-високо).

Нека покрай тази новина не забравим и другите два космически проекта, които Syfy официално е обещала да излъчи – минисериала Ascension (към който съвсем наскоро се е присъединила Триша Хелфър (BSG) в ролята на капитанската съпруга) и дебютиращият The Expanse.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата