1 коментар
syfyc

Още живи мъртъвци – този път от SyFy

Новият зомби сериал Z Nation ще се появи по малките екрани през есента

След неоспоримия успех на The Walking Dead на малкия екран, този път SyFy ще се опитат да вкарат мъртъвци в хола ви с новата си драма Z Nation.

sharknado
Шаркнадо спечели интернет, дали ще успее и Z Nation

Сериалът ще дебютира тази есен и е продуциран от Карл Шайфър, познат ни от работата си по „Еврика“ и „Мъртвата зона„. Продукцията ще е с продължителност от 13 епизода и се разработва от The Asylum – компанията стояща зад любимеца на всенародната сайфай публика „Шаркнадо„. Според тях Z Nation е „екшън-хорър сериал, който описва епичната борба да се запази човечеството след зомби апокалипсис“.

Z Nation подхваща историята си 3 години след като зомби вирус разрушава САЩ. Сериалът ще проследи екип от учени, на които е възложена отговорната задача да транспортират единственият оцелял от чумата пациент от Ню Йорк до Калифорния. Там се намира последната работеща вирусна лаборатория. Учените с нетърпение очакват кръвта на спасилия се, като се надяват тя да е ключа към разработването на ваксина. Простата задача обаче се усложнява, след като става ясно, че оцелелият крие „тъмна тайна“ от транспортиращия го екип.

Шайфър обяснява, че Z Nation се различава от останалите зомби продукции с това, че добавя: „усещане за надежда в ужаса от апокалипсиса. Ще бъде епично пътешествие, каквото не сте виждали досега.“

От SyFy явно също са убедени в уникалността на сериала, като излизат със следното обръщение отностно Z Nation:

Z Nation е уникално ново пътешествие във вече установения зомби жанр. Вместо екзистенциално отчаяние, сериалът предлага надежда, че някак човечеството не само ще оцелее, но и ще триумфира. С направата на първия си сериал, дългосрочните ни партньори от The Asylum създадоха различна гледна точка върху една култова история.

За сега няма информация за актьорите намесени в сериала. Всичко звучи добре, но The Asylum имат зад гърба си само петоразрядни продукции, за които получавате награда за издръжливост ако докарате до 25-тата минута без да си изскубете косите. Като се има предвид и качеството на най-скорошните Syfy-ски сериали, надеждата за добра продукция още повече се смалява. Остава да изчакаме до есента, за да видим как са се справили с на пръв поглед непосилната задача да създадат нещо интересно.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата