primeval

„Първобитен свят“ се разклонява

Primeval: New Order ще се концентрира върху група млади американски учени, които изследват появата на праисторически и футуристични същества в съвременния свят.

Изображение с име: primevalМакар и да не блести с най-добрите специални ефекти, великобританският научно-фантастичен сериал „Първобитен свят“ (у нас се излъчва по AXN-SciFi) намери своя стабилна фен-база и издържа вече пет години в ефир. За петия сезон телевизията-майка UKTV успя да сключи няколко доста изгодни сделки с ITV, Pro Sieben, с което заплати продукцията и достави нови епизоди на феновете само два месеца след края на предишните. Техните рейтинги не бяха кой знае колко успешни обаче и все още не се знае дали ще има шести сезон, но феновете на пътуващите през времето динозаври не бива да се отчайват.

Недотам богатата продуцентска къща Impossible Picturesе получила поръчка за разклонение на Primeval, което ще се казва „Първичен свят: Нов ред“. Поръчителят е канадският телевизионен канал за научна фантастика Space. Новият сериал ще бъде по-тъмен и по-страшен, а бюджетът му ще бъде 2.5 милиона долара. 13-те едночасови епизода ще проследят група учени и биоексперти от Северна Америка, разследващи появите на същества от далечното минало и от бъдещето в съвременния свят (което между другото резюмира сюжета и на оригиналния сериал, с изключение на това, че там действието се развива в Англия).

Тук обаче акторите ще бъдат подбрани да са по-млади и сексапилни, а сценариите ще изследват по-дълбоко отношенията между тях.

Снимките започват тази зима във Ванкувър, а сериалът се очаква за есенния телевизионен сезон догодина. Мениджърът на продуцентската къща Джонатан Дрейк обещава това да е „по-мащабна, по-добра и по-напрегната версия на стария сериал, но няма да е продължение“. Той допълва, че ще целят да задминат огромния успех на оригиналния „Първобитен свят“ на международния пазар и да спечелят зрителите и за себе си.

Финансирането отново ще е международно, като UKTV, където тръгна оригиналът, също ще участват в продукцията.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата