4 коментара
hungerbanner

Режисьорът на „Възпламеняване“ е вече известен

Избраникът на Lionsgate ще трябва да се справи с кратките срокове и големите очаквания.

Изображение с име: Режисьорът на "Възпламеняване" е вече известенКакто вече стана ясно, режисьорът Гари Рос няма да застане зад камерата за втория филм от поредицата „Игрите на глада“. След отказа на режисьора от Lionsgate трябваше да действат бързо заради кратките срокове, които си наложиха за излизането на следващия филм по книгите на Сюзан Колинс.

От студиото имат много малък прозорец за снимки. Звездата на филма, Дженифър Лоурънс, ще трябва да приключи работата си за Catching Fire до януари 2013 – тогава тя ще вземе участие в продължението на X-men: First Class, където се изявява в ролята на Мистик.

От Fox са били така любезни да преместят началото на снимките на филма за мутанти, за да може Лоурънс да изиграе Катнис във втората част от The Hunger Games – като това оставя време до края на 2012 година за завършване на снимките. Задачата на новия режисьор става много сложна, въпреки жеста на конкурентната компания. Трябва да се подготви и заснеме качествена продукция за малко време.

Необходимостта от бързо намиране на заместник на Рос не беше подпомогната от факта, че първият избраник на студиото, Хуан Антонио Байона се оказа зает и неговото име отпадна от надпреварата за режисьорското място.

До вчера бяха спрягани две имена за заместници – това на номинирания за Оскар, но новак в жанра Бенет Милър (MoneyballCapote) и на ветерана във фантастичните продукции Франсис Лоурънс (I Am LegendConstantine).

Изображение с име: Francis_Lawrence
Францис Лоурънс

В крайна сметка днес стана ясно, че надпреварата е спечелил Лоурънс. Милър е изявил желание да поеме работата, но е поставил условие на Lionsgate да отложат снимките, за да довърши филма си със Стив Карел Foxcatcher. От студиото, разбира се, са отказали, защото искат да започнат продукция в края на август (главната причина, заради която е дошъл отказът на Рос – никакво време за подготовка за филма). Лоурънс ще трябва да се справя с трудната задача и да извлече колкото се може повече от предишния си опит, за да се справи. В биографията му са, освен хитовите филми „Аз съм легенда“ и „Константин“, пилотните епизоди на сериалите Touch и Kings, както и новата продукция на ABC Ghotham. Режисьорът има опит и в романтичните филми с лентата Water for Elephants.

Дали Франсис Лоурънс ще се справи с предизвикателството да направи качествен филм за толкова малко време ще разберем на 22 ноември 2013 когато ще видим на голям екран втората част от „Игрите на глада“ – „Възпламеняване“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата