Chronicles Of Riddick

Ридик си намери спонсор

Работата по филма ще продължи в края на годината.

Изображение с име: the chronicles of riddickОчевидно някой смята, че Ридик има какво още да покаже. Този някой, на първо място, е Дейвид Туои, създателят на „Пълен мрак“ и „Хрониките на Ридик“. На второ място, това е компанията Once Race Films, която продуцира филма. На трето – инвеститорите в тази компания, която намира трудности дори в плащането на обикновени сметки. Но да започнем отначало.

Още тази пролет излезе новината, че се готви продължение на „Хрониките на Ридик“. Работата по третата част вървеше на пресекулки поради финансовите затруднения на продуцентската къща. Последното прекъсване започна тази есен, когато One Race Films не можа да си плати дълговете на студиото, където се снима филмът.

Това обаче е минало, тъй като Riddick 3 си е осигурил ново спонсориране. Майкъл Трудел, собственикът на Монреалското филмово студио, е махнал катинара от вратите, след като продуцентската къща си е платила всички дългове. Актьорският състав и екипът вече се допускат на площадката, а снимките ще продължат на 28 декември.

Според слуховете, обаче, не всички проблеми на продуцентите са решени. Мълвата гласи, че някои членове на екипа тепърва ще си търсят заплатите.

Действието на филма ще продължи оттам, откъдето завърши в „Хрониките на Ридик“. Героят на Вин Дизел е коронован за крал на Некромонгърите, но сега ще трябва да се пази от убийци и чудовища, изправили се на пътя му към Фюрия. Всъщност, началото ще завари Ридик на опустошена планета, борещ се за оцеляване срещу трикраки бизони (тризони), кални демони и наемни убийци. Как е попаднал там, ще бъде обяснено чрез спомените му. Всъщност филмът ще бъде свързан много повече с „Пълен мрак“, отколкото с „Хрониките на Ридик“, за да може да представлява достоен завършек на трилогията. Дадено е и по-нормално заглавие – „Хрониките на Ридик: Дебнещият мъртвец“, но не е сигурно, че ще остане същото.

Бюджетът е 60 милиона, което всъщност хич не е малко за позабравена идея с разочароващ предшественик, снимана по време на криза. На всичкото отгоре, ще й бъде даден рейтинг R (такъв се дава на филмите с изобилие от кървища и голотии), което означава, че част от потенциалната публика (непълнолетните) няма да бъдат допуснати да си дадат парите в киносалоните. Но този бюджет е и далеч от средствата, с които разполагат филмите, предназначени за широката публика. Въпреки всичко, има някакъв шанс завършекът на историята за Ридик да бъде направен както трябва и да заработи прилична печалба, каквато определено ще е от полза на закъсалата продуцентска къща..

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата