robopocalypse 5675

Робокалипсисът се отлага

Robocalypse на Стивън Спилбърг и Дрю Годард се отлага за неопределено време.

Изображение с име: Robopocalypse_Book_CoverПомните ли плановете на Спилбърг да филмира романа „Робокалипсис“? Оказва се, че известният режисьор ще трябва да ги поотложи.

Адаптацията на романа на Даниел Уилсън трябваше да започне тази година, като за главните роли се гласяха Крис Хемсуърт, Ан Хатауей и Бен Уишоу. За съжаление, обаче, сценарият на Дрю Годард не се е харесал на Спилбърг и се налагат промени. Проблем в случая е не само недоволството на Спилбърг, но и бюджетът, който такъв сценарий би изисквал – 160 милиона долара. Малцина са тези, които биха дали толкова пари за нов филм в тази криза, а и след грандиозния провал на „Джон Картър“.

Докато Годард ревизира сценария си, Спилбърг ще се концентрира върху други свои проекти, които отдавна чакат вниманието му, като например „Богове и крале“ – библейски епос за Мойсей, но повече в стила на филми като „Спасяването на редник Раян“ и „Смело сърце“.

Robocalypse трябваше да се развива в недалечното бъдеще, когато машини с изкуствен интелект се обръщат срещу хората. Макар да звучи като нещо за стандартен летен блокбъстър, Спилбърг едва ли би се интересувал от този проект, ако беше за средняшки филм. Възможно е, обаче, Годард да е подходил именно с тази нагласа (обикновени хора спасяват света, минавайки през приключения, изискващи много специални ефекти) и затова двамата да не са се спогодили за сценария. Така или иначе, филм скоро няма да има.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата