1 коментар
The Dark Tower

Срина се Тъмната кула

Амбициозния проект за филмирането на романите „Тъмната кула“ на Стивън Кинг пропада.

Изображение с име: The Dark TowerПомните ли, че преди време ви писахме за това, че има идея за правене на 3 кинофилма и 2 сезона сериал, които взаимно допълвайки се да разкажат историята на романите на Стивън Кинг „Тъмната кула“? Оказа се, че проектът е твърде амбициозен за всички участници и няма да се реализира. Universal, с които се водеха преговорите за продуциране на проекта, многократно заплашваха, че ще се откажат от сделката, като това най-накрая се случив началото на тази седмица. Основната причина – умопомрачителният бюджет, който се изисква за проекта.

Разбира се, Юнивърсал можеха да си потърсят партньор, с когото да поделят разходите, или пък да започнат с един качествен филм, а после да продължат според демонстрирания зрителски интерес и финансов успех. Но защо да се тормозят като могат да направят поредния „Бързи и яростни“ или „Американски пай“?

Новината натъжава не само феновете на Стивън Кинг, но и на жанра като цяло. За съжаление, явно още не е дошъл моментът, в който кино и телевизия ще могат взаимно да се допълват. Но не може и всяка идея да се реализира, нали? А и честно казано, наистина нямаше как такава огромна инвестиция да донесе печалбите, на които Юнивърсал са свикнали, не и като процентно съотношение.

Остава да се надяваме, че The Dark Tower ще бъде харесан от някой друг инвеститор някой ден и все пак ще види бял свят.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата