game of thrones rpgs

Ще има още игри на тронове

И най-добрите идеи могат да се преексплоатират, но явно гейм-разработчиците не мислят, че марката „Игра на тронове“ е достигнала този етап от съществуването си.

Изображение с име: game of thrones kartinkaAthlus съобщи, че ще разпространява нова екшън-ролева игра по „Игра на тронове“. Вече известните с А Game of Thrones: Genesis Cyanide Studios пък са разработчиците на новия проект. Оттам обещават новото заглавие да предложи над 30 часа игра.

Играчът ще може да се превъплъти в ролята на един от двама главни герои от книгата, и двамата бивши войници от възстанието на Робърт. Те ще коват съюзи, ще водят битки и ще играят съществена роля във войната за трона на Седемте Кралства. От тяхно име играчът ще взима ключови решения, ще изпълнява куестове, ще мине през Кралски чертог, дома на Железния трон, през Вала и други ключови за поредицата „Песен за огън и лед“ места, и така ще влияе върху събитията в изтормозената от войни и интриги земя.

Atlus не оповестяват особени подробности за геймплея, но отбелязват, че играта ще включва иновативна система за водене на битки, която ще дава възможност те да се забавят, за да могат играчите да обмислят следващия си ход и да си изготвят стратегия в боя.

Джордж Р. Р. Мартин отново е въвлечен в процеса отблизо, като работи със студиото за сюжета.

Не е дадена точна дата, на която продуктът да излезе на пазара, но очакванията са за първата половина на 2012 г. Тогава би трябвало да излязат версиите за PS3, 360 и PC.

Междувременно USA Today съобщи, че Bigpoint (известни с Battlestar Galactica Online) разработват безплатно MMORPG по фентъзи света, създаден от Джордж. Р. Р. Мартин. Работи се и по A Game of Thrones игра за социалните мрежи – вероятно нещо от сорта на Farmville отива във Вестерос.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата