angry-birds-space

Ядосаните птици излитат в космоса

Нова версия на Angry Birds подготвят от Rovio.

Изображение с име: angry birds spaceПопадала ли ви е зарибяващата игричка Angry Birds? Бесните пилета покориха смартфоните и социалните мрежи. Остава им да преодолеят още само едно препятствие – Последната Граница – Космосът.

Мегахитът пуска нова своя версия на 22 март, която ще можем да причислим към нашия жанр – Angry Birds Space. Четвъртата игра от поредицата ще изстрелва пилета на други планети и при нулева гравитация. Ще има пъзели на забавен каданс, както и разрушения със светлинна скорост. И ако нещо ви звучи нереалистично, бъдете спокойни – физиката в играта, както и досега, ще бъде на ниво.

Смятаме, че на феновете ще им хареса, защото и преди сме имали много похвали за умелото внедряване на физичните закони в играта„, казва Андрю Сталбоу, генералният директор на Ровио, компанията, която разработи зарибяващото смартфон приложение. „Физиката ни е толкова точна и лесна за възприемане, че някои учители използват ядосаните птици за демонстрация при преподаването на уроците. Науката и образованието са много важни за нас, затова разработихме новата игра заедно с НАСА.“ Освен чуждите светове, Angry Birds Space ще предложи и нови птици с нови суперсили.

Добре де, бесните пилета може и да не са най-дълбокомислената игра, измисляна някога, но новината си заслужава да се сподели. От старта на поредицата през 2009 досега Angry Birds е била свалена над 700 милиона пъти от различни смартфони. Прашката на успеха изстреля и по едно пиле в гугъл плюс и фейсбук, като приложенията там също се радват на голям интерес. Игрицата наистина подлуди народа, като тук използваме думата „народ“ в най-глобалния й смисъл. Доколко ще овладеете законите на физиката в космоса с Angry Birds Space, не знаем, но сме сигурни, че и тя ще ви зариби. Вижте готиното тийзърче:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата