Безмозъчни политици, австралийски супергерои и други разнообразни ужаси

Какво ще гледаме през лятото?

Отново идва лято – сезонът, в който американските телевизии излъчват по-нестандартните си проекти, предназначени за малобройна, но затова пък отбрана аудитория. Тази година акцентът явно ще е върху ужасите и черната комедия, тъй като предстои стартът на няколко хорър сериала, които (може би) ще накарат зрителите си да настръхват в топлите летни вечери.

На 22 май започва дългоочакваният и много рекламиран Preacher, базиран на едноименния комикс. Той неведнъж е споменаван в статии тук, затова няма смисъл да задълбавам в сюжета, който накратко, разказва историята на проповедник, обладан от мистериозна сила („демон”, но за целите на сериала ще бъде извънземно същество). Ако се вярва на слуховете, пилотният епизод включва кратка сцена с Том Круз, който се самовзривява, докато проповядва сциентоложката идеология – това би трябвало да даде обща представа за чувството за хумор на сериала…

„Проповедникът” ще се излъчва по телевизия АМС, негови създатели са Сам Кейтлин, Гарт Енис и Айвън Голдбърг. В ролите ще се превъплътят Доминик Купър, Рут Нега, Том Бруук, Иън Колети и др.

Ако все още имате доверие на творческите способности на създателите на „Имало едно време” Едуарт Китсис и Адам Хоровиц, може да хвърлите едно око на новият им сериал Dead of Summer, който стартира (в САЩ) на 28 юни. Той ще отведе зрителите в 1980 г., в летния ученически лагер Стилуотър, където (естествено) ще се случват странни и ужасяващи неща.

Участват Елизабет Мичъл, Амбър Куни, Елизабет Лайл, Зелда Уилямс и цял куп млади и неопитни актьори, които тепърва ще имат възможност да спечелят сърцата на зрителите.

Телевизия Фокс  пък ще се опита да бори конкуренцията с „Outcast”, който стартира на 3-ти юни и също е бил споменаван и преди в статии на българското сай фай списание. В сюжета става дума за млад мъж, който от ранното си детство е жертва на неизвестни свръхестествени същества, които обладават близките му.

Създател на сериала е Робърт Къркман, участват Патрик Фюджит, Филип Гленистър, Дейвид Денман и др.

Нетфликс, който рядко разочарова с оригиналните си продукции, ще пусне всичките осем епизода на новия си сериал „Stranger things” на 15-ти юни. Сюжетът (отново) се развива през 1980 г. в Индиана, където малко момче изчезва (буквално) пред очите на майка си. За да си го върне, тя е принудена да се изправи срещу ужасяващи сили.

winona_ryder_72481В ролята на майката ще видим не кого да е, а Уинона Райдър – явно тенденцията на размиване между телевизията и киното продължава с пълна сила. Освен нея участват Дейвид Харбър, Фин Уолфхард, Мили Боби Браун и др. Създатели на сериала са Мат Дъфър и Рос Дъфър. Въпреки интересният премис и въпреки че остава само около месец до излъчването му, сериалът взе още си няма трейлър.

Въпреки всички ужаси и свръхестествени аномалии, изброени до тук, може би най-странното и нестандартно нещо, което ще имаме възможност да гледаме през лятото на 2016г. е американо-австрало-новозеландската продукция „Cleverman”. Сериалът ще се състои от шест епизода и ще стартира на 1-ви юни. Действието в сериала се развива в близкото бъдеще, в което същества от (аборигенската?) митология заживяват сред хората, но са принудени да се борят за оцеляването си, защото са подложени на геноцид. За щастие, се появява Избраният, когото наричат „Клевърман” и чиято житейска мисия е да ги защити. Макар и фантастика, сериалът очевидно носи антирасистко морално послание, което може да бъде приложено към всяко общество.

Режисьори са Уейн Блеър и Лея Пърсел, участват Тайсън Тоуни, Хънтър Пейдж-Лочарт, Роб Колинс и др.

Освен изброените сериали със сериозна/мрачна/зловеща тематика, през лятото ще стартират и няколко нови комедии, две от които са свързани с фантастичния жанр.

На първо място е „BrainDead„, за който вероятно сте чували нещо от преди. Премиерата е на 13-ти юни, а премисът е повече от откачен. Млад служител в Конгреса открива, че правителството не функционира от известно време (но изглежда освен него почти никой не е забелязал), а мозъците на повечето конгресмени са изядени от враждебни извънземни насекоми.

Създатели на комедията са Робърт Кинг и Мишел Кинг. Кастът включва Тони Шалуб, Хепи Андерсън, Ян Максуел, Бет Малоун, Чарли Сеймин и др.

Втората (може би) фантастична комедия се нарича „Wrecked”. Всъщност, това което със сигурност се знае за сюжета е малко, а страницата в  IMDB дори погрешно твърди, че става дума за телевизионен филм. В действителност, първи сезон на сериала ще се състои от десет епизода, които ще се излъчват от 14-ти юни. Сюжетът ще разказва за група оцелели от самолетна катастрофа, които се сблъскват с различни заплахи. Не се знае дали сред въпросните заплахи ще има нещо свръхестествено, но тъй като трейлърът и премисът на сериала поразително напомнят за „Изгубени”, можем да предположим, че в хода на първи сезон ще се случи поне нещо странно и необяснимо.

Режисьор на „Wrecked” е Джеймс Грифитс, кастът включва Джинджър Гонзага, Рис Дарби, Мариана Паола Висенте и др.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |