Бум!

В експлозивна рекламна кампания TNT пуснаха трейлъри за новите сериали The Last Ship, The Librarians и Proof, обявиха нови подробности за Falling Skies, както и нови фантастични сериали в пре-продукция.

Отдавна сме признали, че американската телевизия TNT има добър маркетингов отдел. Както знаем, тази година тв-каналът ще ни изкуши с три нови фантастични сериала – „Последният кораб“, „Библиотекарите“ и „Доказателство“. Тъй като на всички ни е любопитно как ще изглеждат те, а пък и много хора нямат търпение за новия сезон на „Падащи небеса“, TNT задоволи желанието ни с трейлъри, обединени от една обща дума – Бум! Тя е и ключова за новия облик, който телевизията иска да си наложи – повече екшън и повече тръпки за по-млади зрители и по-добър баланс мъже-жени (в момента жените харесват този канал повече от мъжете). Дали ще им се удаде – предстои да видим, но като цяло звучи добре.

Нека първо видим обобщаващия трейлър, в който ни се показват кадри от предстоящите сезони на продуцираните от TNT сериали и актьорите от тях (накои от тях вероятно са ви познати от други места и дори не сте подозирали с какво се занимават в момента – впрочем, сериалът с Шон Бийн също е нов, ще започне през август и ще се казва Legends, не е фантастика, но също изглежда интересен).

 

А сега да даваме конкретно. Един от най-вълнуващите проекти на телевизията е The Last Ship, в който екипажът на един военен кораб търси лек за чума, изтребила огромна част от населението на Земята и сринала устоите на модерното общество. Сериалът започва още на 23 юни тази година.

 

В „Библиотекарите“ ще гледаме нова версия на „Индиана Джоунс“ и „Хранилище 13“, в която Ноа Уайли ръководи екип от специалисти, чиято задача е да събират и съхраняват на сигурно място артефакти със свръхестествени и дори магически способности. Сериалът се очаква през есента.

 

В „Доказателство“ главната героиня, преживяла инцидент, довел я на границата на смъртта, ще търси доказателство, че задгробният живот съществува… или пък че отвъд смъртта няма нищо. Тя има и личен мотив – починалият й син, който може би й изпраща послания от Отвъдното. Сериалът се очаква през 2015 г.

 

Няма нов трейлър за Falling Skies, но вече имаме достатъчно такива. Вместо това ни се предлага директно информация за това, което ни очаква. Оказва се, че в четвърти сезон Земята ще се превърне в център на междугалактическа война. Новата раса на Волмите, с чиято помощ хората унищожиха база на Ешените, явно не е толкова загрижена за благоденствието ни, колкото ни се искаше да смятаме. В началото на четвърти сезон семейство Мейсън (заедно с бързо растящата им дъщеря) и остатъка от групата им са под брутална атака на нова ешенска машина. Хората трябва отново да се обединят и да формират нови връзки, за да оцелеят. Повече информация – като дойде самият сезон. Това ще стане на 23 юни, веднага след премиерата на „Последният кораб“.

Междувременно, официално се представиха плановете на телевизията за добавяне на цели 4 нови сериала към каталога й. Тук обаче става дума за потенциални поръчки, а не за вече направени такива, тоест, тепърва ще се оценява кои от тези идеи да бъдат разработени. Ако някоя от тях види бял свят, това ще е най-рано през 2015 г., може би дори 2016. Концепциите са:

  • Breed – Свръхестествена драма, в която странни същества извършват брутални убийства по северозападното крайбрежие на САЩ. Един ФБР-агент ще трябва да се съюзи с убийца, за да ги издири и спре.
  • Fix-It Men – Екип от 2027 година е изпратен в 2014, за да спре събития, които ще доведат до катастрофална война в бъдещето. Нещо обаче се обърква и екипът е заседнал в 2014 г. Отрязани от своето време и семейства, екипът ще трябва да изпълни мисията си без никаква помощ от бъдещето.
  • Kali – Кали се събужда във влак без спомен коя е и как е попаднала там. Тя открива, че в мозъка й е имплантиран чип, който трябва да я превърне в мощно супер-оръжие. Момичето се оказва по средата между две воюващи групировки, борещи се за контрол над нея, докато тя самата се бори да си върне живота.
  • The Shop – базиран върху герои на Стивън Кинг, свръхестественият трилър разказва за Магазина – мистериозна организация, която преди е използвала малко момиче заради пирокинетичните й способности. 20 години след като Чарли МакДжий е поставила Магазина на колене в огнен ад, тя е открита от един от бившите му членове – Хенри Талбът. Талбът я запознава с хора като нея, всички създадени от Магазина с уникални способности. Организацията се оказва по-жива и активна от всякога, а тъмните й експерименти носят ужасяващи за света хора и последици. Талбът, Чарли и екипът им трябва да се обединят, за да унищожат Магазина веднъж завинаги.

Ако трябва да сме честни, никой от новите проекти не звучи особено оригинален, но всеки един от тях може да се превърне в доста добър сериал, стига да се разработи правилно. Ще стискаме палци на отскоро експлозивната телевизия да ни радва с още повече фантастика.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
7 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

LorDDemoniC

Хранилището … Библиотекарите … едни и същи сериали …

Миро

ааа тази президентка. .. защото и Биилс има такава роля не отдавна 🙂

Петър Атанасов

За Мери МакДонал вероятно става дума (Президентката). Като й гледам имдб записа, за 2014 има само един сериал – някакъв криминален – Major Crimes. Ролята й е на „капитан Шарън Рейдър“, тъй че предполагам, че е шефката на полицайте или нещо подобно, но не съм го гледал.

PAIN

Ако говорите за Дженивър Биилс тя ще участва в „Доказателство“.

Martin

И аз не разбрах в кой участва някой да каже плез

Мира

Президентката в кой сериал участва

Мирослав Димитров

Само едно мога да кажа за TNT – NICEEEE 🙂 !