Дисни ще ни залее със Star Wars филми

Освен планираните епизоди 7, 8 и 9, новият праводържател ще прави и филми-разклонения за по-пренебрегнатите герои от старите епизоди.

Както вече знаете, Дисни купиха Лукасфилм за над 4 милиарда долара и с това взеха правата за култовия франчайз „Междузвездни войни“. Без да се помотават, те обявиха, че ще направят нови епизоди 7, 8 и 9, като техен режисьор ще бъде Джей Джей Ейбрамс.

Оказва се, че техните планове за историята в една галактика, много далеч оттук, не свършват с това. По примера на Марвел, които описват една вселена с много филми за различни свои герои, и Star Wars ще направи няколко разклонения, всяко от които ще се концентрира върху един от ключовите за сагата герои.

При обявяването на тримесечните финансови отчети, CEO-то на Дисни, Боб Айгър е засегнал и темата за Star Wars. Той е казал следното:

Появиха се слухове, че разработваме самостоятелни филми от поредицата, които днес официално ще потвърдя. Лари Касдан и Саймън Кинбърг работят по филми, фокусиращи се върху отделни герои от великолепната сага, които няма да са част от новата трилогия. Все още възнамеряваме да направим „Междузвездни войни“ 7, 8 и 9 за период от 6 години, но ще има и други филми през това време.

6-годишният период вероятно означава, че епизод 8 ще се гласи за 2018-та година, а 9 – за 2021-ва, а другите филми ще заемат годините между тях. Може дори да се окаже, че всяка година ще се пуска по някоя нова лента от франчайза. Има и изказване на Кенеди, че ще се правят по 2-3 филма на година, което до голяма степен би повторило стратегията на Марвеловата вселена.

Появиха се и още слухове – че се готвят филми за Йода, Хан Соло и Джаба. Твърди се, че филмът на Хан Соло ще се развива между епизоди 3 и 4. Естествено, Харисън Форд няма как да бъде в главната роля, макар че е изявил желание да се върне към корените си. Ясно е, че ако слухът е верен някой младок ще трябва да замени Форд, но нищо не пречи той все пак да се появи по някакъв начин, например както Билбо в „Хобит“.

Но всички тези слухове са непотвърдени. Не се знае кои герои ще заемат централните места във въпросните самостоятелни ленти, нито дори дали ще са от живите или от умрелите в предишните епизоди. Възможно е дори да се адаптират популярни романи от вселената на Star Wars – книжният герой Боба Фет също може да се озове на голям екран, за което отново се спекулира.

Малко след изявлението на Айгър, от Лукасфилм пуснаха ново, с което потвърдиха думите му:

Филмовата галактика на Star Wars е на път да мине през голям взрив! Лукасфилм официално потвърждава новите разклонения, които ще разширят и задълбочат историята на вселената.

Един от тях ще бъде написан от Лорънс Касдан, сценарист на „Империята отвръща на удара“, „Похитителите на изчезналия кивот“ и един от сценаристите на „Завръщането на джедайте“. Другият ще мине под перото на Саймън Кинбърг, сценарист на „Шерлок Холмс“ и „Мистър и мисис Смит“. Филмите ще са отделно от предстоящите епизоди 7, 8 и 9, към които Касдан и Кинбърг също са прикачени като консултанти. Двата филма се очакват след епизод 7, засега само те са потвърдени и всеки от тях ще се фокусира върху един герой.

За още новини, следете StarWars.com


Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова
petia84

не е лошо, че ще има повече филми. Историята на Хан Соло сигурно ще е интересна – нещо за космически пирати – може да не е много стойностен, но пък ще бъде забавен филм. 🙂 Но не вярвам Форд да се появи – четох някъде, че мразел „Междузвездни войни“ (за разлика от Индиана Джоунс, с който се гордее – като че ли има голяма разлика в нивото…).