ОБНОВЕНА: Доктора се страхува в новите серии

Нов трейлър показва сцени от следващите епизоди, които започват в края на март. Вижте и плаката. ОБНОВЕНА с информация за новите епизоди.

Миналата година останахме леко разочаровани от „Доктор кой“, не заради качеството, то си беше на ниво, а заради малкия брой епизоди. Тази година се надяваме да не е така, защото ни предстои да гледаме втората половина от седми сезон и поне два специални епизода.

Мистерията около Клара Озуин ще продължи да бъде централна тема в седми сезон. Днес BBC пуснаха нов трейлър за дългоочакваните епизоди, в който виждаме и други интересни моменти като поредната порция плашещи извънземни и Доктора, който признава, че е уплашен:

Сред враговете, които ще се борят срещу Доктора тази година, са и Ледените войни – една от култовите извънземни раси на старите серии, която до голяма степен ще прилича на първообраза си (за разлика например от киберхората и особено рептилианите, които претърпяха значително осъвременяване при връщането им в сюжета).

Очакваме и интересни гостуващи актьори като Даяна Риг. Втората половина на седми сезон започва да се излъчва на 30 март.

Междувременно, стана ясно, че специалният епизод, който ще отбележи петдесетата годишнина от създаването на Doctor Who, няма да съдържа всички предишни доктори, както мнозина очакваха. Силвестър МакКой, Том Бейкър, Питър Дейвисън и Колин Бейкър, всички от които са се превъплъщавали в култовата роля преди, не знаят какво се готви за ноември месец и не са били викани за участие, поне така казват. Джон Бароумен също най-вероятно ще отсъства от спешъла, въпреки че с него са водени разговори за появяване пред камера. Едва ли скоро ще разберем какво ни очаква, така че засега е безпредметно да обръщаме внимание на каквито и да било слухове.

Най-добре да се концентрираме за пролетните серии, към които има и плакат:

Ново:

По-малко от ден след като BBC представи новия трейлър, BBC America (които излъчват „Доктор кой“ в САЩ) пуснаха свой собствен. Вижте го:

От телевизията-майка явно са решили да не се оставят на американските си колеги да отнемат от чара на промоцията и пуснаха свои плакати и описания на първите 4 епизода от втората половина на седми сезон. Спазена е традицията от есенните епизоди през 2012, когато всеки епизод получи специално внимание като за отделен филм-блокбъстър. Ако предпочитате всяка седмица да се изненадвате, недейте да четете по-надолу, но ако любопитството е по-силно – вижте за какво ще става дума:

7.7 „Камбаните на Св. Джон“ – сценарист: Стивън Мофат

Докато търси Клара Озуалд Доктора се озовава в съвременен Лондон, където Wi-Fi-ят е навсякъде. Човечеството ври и кипи в супа от безжичен интернет. Но в сигналите има нещо опасно, подбиращо и затварящо умовете на хората. Клара става мишена за тази скрита заплаха, а Доктора се бори да спаси нея и човечеството от древен враг.

http://www.youtube.com/watch?v=7Q3stQteOKw

 

7.8 „Пръстените на Акхатен“ – сценарист: Нийл Крос

Клара иска да види нещо яко и Доктора я води до пръстените на планетата Акхатен, където Фестивалът на даровете тече с пълна сила. Клара среща младата Кралица на годините, а богопоклонниците и местните се подготвят за церемонията. Но нещо в пирамидата нарушава покоя и рано или късно се налага някой да бъде принесен в жертва, за да усмири боговете.

 

7.9 „Студена война“ – сценарист: Марк Гатис

Доктора и Клара се приземяват в повредена руска подводница през 1983-та. Плавателният съд потъва неконтролируемо към дълбините на океана, а на борда вилнее извънземно, избягало от блок арктически лед. На борда има не само лесно запалими материали, като снаряди и експлозиви, но и лесно запалими характери под стрес. На карта е заложен животът не само на екипажа, но и на цялото човечество.

 

7.10 „Скрий се“ – сценарист: Нийл Крос

Доктора и Клара пристигат в имението Калибърн, къща, отдалечена от цивилизацията и обитавана от духове. Професор-ловец на духове и надарена гадателка се лутат из коридорите и търсят Вещицата на кладенеца. Нейният образ се появява няколко пъти на обитателите през вековете, но дали тя наистина е призрак и какво я преследва?

В интервю за BBC, главният сценарист и изпълнителен продуцент Стивън Мофат казва следното: „За втората половина от сезона сме подготвили къща, обитавана от духове, подводница, планета с готини пръстени, пътешествие в сърцевината на ТАРДИС, Даяна Риг и дъщеря й Рейчъл Стърлинг заедно на екран за пръв път в кариерите им и разкритието на най-голямата тайна на Доктора. Имаме много нови чуводища – Лъжицоглавите (Spoonheads), Шепнещите (Whisperment) и любимите ми – Дебнещите (Vigil). О, и Нийл Геймън е направил нещо ужасно с Киберхората (Cybermen). Всяка година се опитваме да направим най-голямото и грандиозното възможно, но когато над главата ти виси това голямо, светещо 50, започваш наистина да се стараеш! Бил съм фен през целия си живот и знам, че трябва да отговорим на очакванията!

Дали Мофат е успял да отговори на очакванията, предстои да разберем – отговорът ще започне да се разкрива малко по малко на 30 март, когато първият от новите епизоди ще бъде излъчен.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Неделчо Ласков
Nedelcho_Laskov

Ухаа! Не исках да чета описанията, но не можах да се сдържа и сега се мразя. Доста са подробни, но не ми се вярва да не са си оставили някой коз изненада в ръкава.

Пени

Плакатите са много красиви! Последният епизод ми изглежда най-интересен! Нямам търпение!