Извънземни, богове, роботи, маймуни, мутанти…

Всички тези напасти ще ни се стоварят отново на главите през 2013 и 2014. Иначе казано, тогава ще гледаме продълженията на „Тор“, „Планетата на маймуните“, и „Х-мен: Първа вълна“, ще гледаме „Денят на независимостта“ на 3D и „Робокалипсис“.

Само за един ден стана ясно кога ще излязат продълженията на на хитовите филми от миналата година „Х-мен: Първа вълна“, „Тор“ и „Възходът на планетата на маймуните“.

„Thor 2“ пристига първи – на 8 ноември 2013 г. Снимките ще започнат след няколко месеца, като в ролите ще се завърнат Крис Хемсуърт, Том Хидълстън, Антъни Хопкинс и Натали Портман, но ще има нов режисьор (Алан Тейлър от „Игра на тронове“) и нов злодей (Мадс Микелсен от „Казино Роял“). Премиерата е седмица по-рано отколкото се очакваше, вероятно с идеята да се дадат 2 седмици на филма да обере приходите преди „Игрите на глада 2“ да забият всичко останало в земята.

Продължението на апокалиптичния филм с маймуните пък официално ще се казва „Зората на планетата на маймуните“. Той ще излезе на 23 май 2014, само две седмици след „Невероятния Спайдърмен 2“. Анди Серкис отново ще даде лицето си за маймуната-бунтар Цезар, а режисьорът Рупърт Уайат ще се върне, за да го напътства. Сценаристът на „Зараза“ Скот Бърнс в момента пише сценария, като най-вероятно в него ще става дума за това как човечеството залязва, а маймуните налагат нов световен ред.

„X-Men: First Class 2“ пък още няма официално заглавие, но е обявено, че ще излезе на 18 юли 2014. Горе-долу по това време, но една година по-рано, ще излезе продължението на друг филм от комиксовата вселена на мутантите – „Върколак 2“. Матю Вон отново ще режисира, а болшинството от оригиналния актьорски състав ще се върне. Като се има предвид, че продукцията на първия филм беше доста забързана, но това не попречи на Вон да се справи добре, критиците очакват режисьорът да се справи блестящо с втората част.

Но стига сме се занимавали с продължения, да видим и какво ново ни чака. Като, разбира се, „ново“ е доста разтегливо понятие в Холивуд. „Робокалипсис“ (кино версията на романа) е отложен за 25 април 2014, а на предишната му дата, 3 юли 2013, ще гледаме пренаправената в 3D стара класика „Денят на независимостта“. Може би тя ще предшества реализиране на замислените продължения?

Разбира се, толкова рано нищо не може да се каже със сигурност и нищо чудно някоя от обявените премиери да бъде преместена. Докато се стигне до въпросните дати има още много време и много филми за гледане.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова
petia84

най-интересно ми звучи „Зората на планетата на маймуните“; сигурно ще гледам и „Тор“2 (първата част не беше нещо особено, но поне беше приятно шарен и не дразнещ) и „Игрите на глада“2 – за останалите се съмнявам да ми харесат. 🙂