Нови сериали в есенната програма на Fox

Almost Human и Sleepy Hollow са новите жанрови надежди на една от най-големите телевизии в САЩ.

Fox не е известна с особено мило отношение към фантастичните си сериали, имиджът й беше сринат преди десетилетие, когато беше спрян култовият хит „Файърфлай“. Оттогава програмните директори положиха много усилия да изчистят името си, давайки втори шансове на редица в крайна сметка не достатъчно успешни сериали – „Куклена къща“, „Терминатор: Хрониките на Сара Конър“ и др. Дори успяха да докарат „Експериментът“ докрай. Този сезон пък титлата за най-голямата резачка се падна на ABC. Въпреки тези позитивни сигнали от по-новата история на телевизията, недейте да таите кой знае какви надежди за новите им сериали. Това обаче не пречи да хвърлите по едно око на новите им жанрови предложения тази есен.

„Почти човек“

Тази година те ще са две. Първото е от създателя на Fringe, Джей Ейч Уайман, който и продуцира, заедно с дългогодишния си партньор Джей Джей Ейбрамс. Става дума за Almost Human. Очаква се това да бъде полицейска екшън-драма, ситуирана 35 години напред в бъдещето. Тогава полицаите си партнират с високотехнологични андроиди. Когато човек, мразещ роботите, и андроид с неочаквано силни емоционални реакции стават партньори, за да борят престъпност, се оказва, че това е най-добрият екип в този смел нов свят. В главните роли са Карл Ърбан („Стар Трек“, „Дред“), Майкъл Илей и Лили Тейлър.

„Слийпи Холоу“

Вторият проект е телевизионна адаптация на Sleepy Hollow. Айсабод Крейн е възкръснал и изпратен два и половина века напред в бъдещето – чак до наши дни. В този тъмен период на човешката история човечеството е на прага на изчезване и Крейн е последната му надежда. Той обединява усилията си с полицайка, за да разгадаят мистерия, скрита от прародителите ни. Интересните имена тук са на създателите – Алекс Кърцман и Роберто Орсай („Стар Трек“, „Експериментът“). Продуцент и режисьор на пилотния епизод е Лен Уайзман („Хавай 5-0“, „Подземен свят“), а в главните роли са Том Майсън и Никол Беъри.

Виждате, че и в двата има връзки с фаворита на феновете Джей Джей Ейбрамс и неговите продукти новия „Стар Трек“ и „Експериментът“. В САЩ залагат повече на първия проект, като втория също е от най-очакваните в програмата на телевизията. Кой ви звучи по-добре на вас?

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Знаещият

Лен Уайзман освен всичко останало е и съпруг на Кейт Бейкинсейл !

Иван Петков

От първия очаквам да е поредната боза тип „От местопрестъплението“ с козметични промени от жанра. Вторият ми звучи по-интересен, макар че и там има полицайка :/

PAIN

Номбер уно !! хахахха не и втория звучи шантав достатчно като за мен, но честно повече се кефя на футуристичните визии :))

Петя Ивайлова
petia84

И двата ми харесват 🙂