Нови трейлъри за Annihilation, Bright, Insidious: The Last Key

Вижте кадри от „Изтребление“, „Ярко“ и „Коварен: Последният ключ“.

Време е за нова порция трейлъри, които този път са буквално по равно разпределени между киното и Netflix, въпреки че става дума за нечетен брой филми.

Неизвестната в горното уравнение идва от филма „Изтребление“ – едно от най-очакваните заглавия за 2018. Въпреки че не е част от хитова комиксова поредица, а просто адаптация на прилично представил се роман (но не точно бестселър), Annihilation успя да спечели интереса на киноманите с нестандартния си първи трейлър, доброто реноме на Алекс Гарланд и обещанието за нещо нетипично в сюжета. Вторият трейлър продължава да е мъгляв относно точната същност на зоната, но все пак е малко по-конкретен относно завръзката на сюжета. За съжаление на Гарланд, Парамаунт не са доволни от реакциите на тестовата публика и смятат, че потенциалът му да се превърне в блокбъстър е нисък, тъй като е „твърде интелектуален“. Затова е сключена сделка с Нетфликс, които да разпространят филма по света, а кино прожекциите ще останат само за САЩ, Каната и Китай. У нас Форум Филм трябваше да разпространяват „Изтребление“ от 23 февруари нататък, но сега не е сигурно дали намерението си остава. При всички положения, интересът на ценителите на „твърде интелектуалното“ кино вече е още по-голям.

Продължаваме в изцяло Netflix-територия с Bright – първия им високобюджетен филм, чийто бюджет спокойно може да се мери с този на най-скъпите продукции за голям екран. Третият трейлър не ни показва нещо кой знае колко ново спрямо предишните два, освен евентуално скандалната за чернокожите реплика в края му Fairy Lives Don’t Matter Today. Любопитно е да видим как ще се представи „Ярко“, за който за похарчени над 90 милиона долара, въпреки че едва ли ще получим пълна информация – Netflix досега не са пускали данни за гледаемостта на продукциите им именно с цел да си спестят ударите по имиджа при провали. Но дори и така е похвално, че стрийминг гигантът прави такава инвестиция за съвременно градско фентъзи в пълния смисъл на фразата. Премиерата е съвсем скоро – на 22 декември.

Завършваме с нещо по-традиционно – четвъртата част на „Коварен“/“Коварен план“/“Коварен капан“ (поредицата е известна с различни имена). Лин Шей вече е звездата на тази серия от филми, но това не е за радост на героинята й – този път тя ще се окаже в центъра на демоничните присъствия в къщата на семейството й. Първият трейлър загатна за атмосферата на филма, а този показва много от стряскащите му моменти. Премиерата на най-новата част ще бъде на 5 януари или след по-малко от месец.

Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |