Описания и трейлър за епизодите от кросоувъра на DC/CW

Тази седмица героите се обединяват в борба срещу извънземни!

Този вторник с новия епизод на „Супергърл“ започва едноседмично кросоувър събитие със заглавие „Герои срещу извънземни“, в което ще вземат участие главните герои от „Светкавицата“, „Стрелата“ и „Легендите на утрешния ден“. Повечето от вас сигурно вече знаят каква ще бъде причината толкова много герои да се струпат на едно място – Доминаторите – извънземни, които ще се опитат да превземат Земята.

Събитията в епизод 2х08 на Супергърл, „Медуза“ ще се проведат около Деня на благодарността (явно специални епизоди покрай този празник ще се случват всяка година, тъй като в сезон 1 също станахме свидетели на такъв). Елайза се завръща в Нешънал сити, за да отпразнува деня с дъщерите си. Алекс мисли, че ѝ е време да признае на майка си, че е лесбийка. Уин и Джеймс обмислят дали да кажат на Кара, че двамата се подвизават като градския отмъстител, наричащ себе си „Пазителят“. Междувременно контра-извънземната терористична организация, наречена Кадъм (или преведено по слух от английски Кадмус), е пуснала вирус, който убива всички извънземни, които го вдишат. Епичният кросоувър обаче започва едва когато Бари Алън и Сиско Рамон пристигнат във вселената на Супергърл, за да потърсят нейната помощ. Епизодът излиза този вторник, 29 ноември за България.

Истинското начало на тази история ще започне с епизод 3х08 („Инвазия!“) на „Светкавицата“, който ще излезе на 30 ноември за България. Още в самото начало на епизода, извънземните ще нападнат Сентрал сити и Бари ще се опита да ги спре. Бързо ще разбере, че няма как да се справи сам и ще побегне към Стар сити, за да помоли Оливър Куин да му помогне. От своя страна пък Стрелата повиква на помощ Легендите, а Сиско отваря процеп, за да може „тайно оръжие“, в лицето на извънземната Супергърл (Кара Зор-Ел), да се присъедини към битката. Определено ще можем да очакваме от Уоли Уест да иска да помогне на супергеройската тайфа, но Айрис ще попречи на неговите желания, казвайки му, че още не е готов.

Епизод 5х08 на „Стрелата“ (заглавието му също е „Инвазия!“) ще започне доста странно. В началото му Оливър се събужда в живот, в който той и баща му не се качили на яхтата си. Робърт и Мойра Куин все още са живи. Лоръл е негова годеница, а сватбата им ще се състои съвсем скоро. За него всичко изглежда напълно нормално, докато не започва да забелязва бледи особености, които по-късно ще го накарат да се усъмни в истинността на света, в който живее. Междувременно, Фелисити, новия отбор Стрела, Светкавицата и Супергърл се опитват да се справят с нова заплаха. Епизодът излиза в четвъртък, 1 декември за България.

Финалът на епичното събитие ще настъпи с епизод 2х08 на „Легендите на утрешния ден“. Може би се досетихте – заглавието му отново е „Инвазия!“ Екипът от Легенди ще разбере какво планират Доминаторите за бъдещето на Земята, но за да ги спрат ще трябва  да работят заедно с всички останали герои. Професор Стайн ще измисли начин как отборът да убие извънземните, но ще бъде разсеян от времева аберация, създадена от него през 1987 година. Епизодът излиза в петък, 2 декември за България.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
5 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

светослав алексиев

епизода на Легендите на утрешния ден е 2х07

@Петя Ивайлова Благодаря за поправката. Редактирах публикацията. ?☺

Петя Ивайлова

А ти можеш ли да четеш – в коментара ми пише на кого е кръстена организацията, а не какво представлява. Не те питам да ми разказваш сюжети на комикси и това, което си написал няма нищо общо с моя коментар. Даже се чудя дали да не го изтрия като спам 🙂

Бари Алън

Петя ти тъпа ли си Кадмус във вселената Диси е лаборатория като Стар създадена от Лекс Лутър,ако си гледала Young Justice,знаеш че Супербой е създаден в лабораторията.
Рой Харпър е отвлечен за цели 20 години и,за да заблудят всички от лигата Кадмус правят Рой Харпър като Червената Стрела и става част от Лигата на Справедливостта.Самия Рой не знае,че не е истински.Той подозира от Спортсмастър и Ловджийката – родителите на Артемис,че има шпионин в екипа на Младежка Лига.После разбира,че той самия е издавал информация и се зарича да открие истнския Рой Харпър-Спийди.
Рой се заема със задачата и много години търси истинския Спийди и го намира с отрязана ръка.После Рой започва живот с Чешир и детето им,а истинския Рой се опитва да се слее с обстановката

Петя Ивайлова

Организацията в Супергърл си е точно Кадмус или Кадъм – като древногръцкият герой, който към края на живота си се превръща в дракон. Нямам представа защо са го избрали и защо трябва да се асоциира с нещо лошо. За Аргус от Стрелата е разбираемо… Американците по принцип правят някои странни асоциации с митологията (не само гръцката) – нормално е, за разлика от европейските народи, те си нямат свои митологии и въображението им се развинтва…