Още трейлъри на нископрофилни филми

Руни Мара изследва отвъдното в The Discovery, Ан Хатауей контролира чудовище в Colossal, а 11-годишно момиче има странни видения в American Fable.

Докато кината продължават да ни предлагат блокбъстъри, за които се тръби навсякъде, ние продължаваме да обръщаме внимание и на по-нископрофилните продукции, които ще си останат за малкия екран (легално или не).

Започваме с новото предложение на Нетфликс, които от известно време насам бълват ли бълват продукция. The Discovery залага на интересна концепция – действието се развива една година, след като учените са доказали, че съществува живот след смъртта. Заради това знание, много хора се самоубиват, бързайки да преминат на следващото ниво. Мъж и жена се влюбват в тази обстановка и трябва да се примирят с трагичното си минало, докато продължават да изследват отвъдното. Трейлърът е доста странен и намеква за тежка драма. В главните роли са Руни Мара, Джейсън Сигъл и Робърт Редфорд. Режисьор е Чарли МакДауъл, от когото критиците очакват да продължи с философските си филми, изпълнени с обрати – вероятно именно готвените такива са причината маркетингът да не разкрива нищо за сюжета. „Откритието“ вече направи своята премиера на фестивала Сънданс, а Нетфликс ще го пусне в мрежата си на 31 март.

Следващото предложение е за почитателите на „Годзила“, „Огненият пръстен“ и въобще всичко с огромни чудовища в него. Дори се развива в Корея – една от страните, където подобни филми се котират много добре. Тук обаче има врътка – колосалният звяр не просто мачка Сеул, а се оказва контролиран по неведоми пътища от героинята на Ан Хатауей. Сигурно е свързано с психическите й проблеми. Colossal също е предназначен за фестивали (дебютирал е в Торонто миналата година, където е получил предимно положителни оценки), а по-широко разпространение ще получи през април, макар и да няма още точна дата.

Завършваме с една мистериозна „Американска басня“. Филмът е описан като „приказен трилър“, чието действие се развива в аграрните зони на Средния запад през 80-те години. Там битува смело момиче, което живее в мрачен и магически свят. Когато 11-годишната Гити открива, че обичният й баща е скрил богаташ в хамбара, за да спаси фалиращата си ферма, тя трябва да избира между това да спаси живота на мъжа или да защити семейството си от последствията на ужасното йм злодеяние. Актьорите тук не са известни, а режисьорката е дебютант, стажантка на Терънс Малик. Премиерата е на 17 февруари.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Иван Стамболийски
infi

Тези трейлъри са много полезни, трябва да се съберат в отделна категория за по-лесно намиране 🙂